Преводач от животински език разработват в Америка

6817
Преводач от животински език разработват в Америка

Спомняте ли си доктор Дулитъл от едноименната комедия с Еди Мърфи? Точно така, това е „лудият“ доктор, който единствен на света беше способен да разбира езика на животните. Скоро обаче всеки от нас ще може да се превърне в „Дулитъл“ и да разговаря на „животински“, при това – без да притежава някаква дарба свише. Това ще бъде възможно, благодарение на нова разработка, дело на специалисти от университета на Северна Аризона, се твърди в статия на The Daily Mail.

Американските учени съобщават, че в момента работят върху специално устройство и софтуер към него, чрез които хората спокойно ще могат да разбират езика на животните.

Хората ще се регенерират като саламандрите

Всеки знае, че на мястото на откъснатата опашка при гущерите се появява нова. Представете си, ако човешкото тяло притежаваше тази уника...

Системата ще върши нещо, за което мнозина от нас отдавна мечтаят – тя ще превежда на „човешки“ език това, което казват домашните любимци. Обратната връзка също ще е възможна, което ще предостави уникалния шанс на собствениците да разговарят със своите питомци на техния език.

Работата върху необичайния „преводач“ протича под ръководството на професор Кон Слободчиков от университета Северна Аризона. Той и екипът му обаче не разкриват подробности за това на какъв точно принцип ще работи странната машина.

Учените само уточняват, че технологията ще може да бъде масово внедрена след приблизително 5 до 10 години.

Разработката ще предостави невероятен шанс за точна и ефективна комуникация с представителите на животинския свят, каквото никога не е съществувала до този момент. Чрез нея ще могат да се провеждат разговори не само с домашни любимци, но и със селскостопанските животни, както и с животни от дивата природа – лъвове и тигри например. Пред ветеринарните лекари ще се разкрият огромни възможности – за по-точно диагностициране, по-ефективно лечение и по-добро разбиране на природата на болестите при животните. Учените пък ще имат шанса да получават информация за животинския свят „от първа ръка“, разпитвайки директно тварите за техния живот, навици, предпочитания, особености.

Койна Русева прегърна котарак за кампанията „Вземи ме вкъщи“

Новият герой на кампанията за осиновяване на домашни любимци „Вземи ме вкъщи“, организирана вече трета година от „Че...

И, разбира се, връзката между човек и животно, най-вече когато става дума за домашни любимци, ще премина на едно по-високо и по-интимно ниво.

Тогава питомците ще се превърнат в наши най-близки същества, с които ще можем да си споделяме като с приятели, а самите те ще ни доверяват свои съкровени желания, терзания или намерения.

Редактор: Анна Маринова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com