X
 
 

Симеонов атакува всеки журналист, отказал да му служи за мегафон

6788 13
Симеонов атакува всеки журналист, отказал да му служи за мегафон
Снимка: БГНЕС
Валери Симеонов има нова мания - да обвинява медиите, че са корумпирани. Като се почне от Антон Хекимян и се стигне до обвиненията в цензура от страна на журналистите от БНТ. Това е интересен обрат - ние си мислехме, че работата на медиите е да разследват кои политици са корумпирани, но изглежда вече ще става обратното. Предполагам, че логиката е следната: корумпирана е онази медия, която не се съгласява с теб.

Докато за себе си г-н Симеонов твърди, че "се изградил по друг начин", ние добре помним този начин: например да тормози баби на едната граница и да открива тоалетни на другата, като през това време бори най-големият българския проблем - шумът на Слънчев бряг. Ето още от "изграждането му по друг начин" - да нападне най-беззащитните и в най-голямата нужда: майките на деца с увреждания и понеже е така изграден, да трябва да чакат месеци наред да се разгради от властта с оставка, а след още месеци да се върне пак с 0 поуки от поведението си. 

Какво прави г-н Симеонов в момента? Възползвайки се от ролята си на патерица на властта (как всяка националистическа партия стига дотам, не знам) използва националните медии, за да атакува всеки здравомислещ, който отказва да ръкопляска на неговия пърформанс. Ето каква е драмата: медиите понякога отказват да бъдат мегафон на собственото му мнение. Ерго - корумпирани са. 

Иначе за това, че корупцията е прояла българското общество, г-н Симеонов е прав. Но това е закономерният резултат от десетилетията, през които политическият елит, към който той принадлежи, си върти схемите, хвърляйки трохи на обикновените хора, които се стрижат като овце и на големи стада. 

Всъщност безмерната алчност, некомпетентност и глупост на българските политици докараха хората в по-малките градове до просешка тояга и ги тласнаха към емиграция/евакуация или към "проказата" на хазарта" (пряк цитат на Симеонов).

Но нека проследим безбройните негови салто морталета.

+ Представя се за защитник на справедливостта и иска малкия и среден бизнес да вижда партньор в негово лице лице. 

- Обикаля като местен феодал с полиция дискотеките в Слънчев бряг, за да им спира музиката и да ги затваря. Така ли се стимулира бизнеса – като се саботира работата на заведения в пика на сезона? Или пък му се помага като се опитваш да забраниш ваканционните имоти, давани под наем в Airbnb и Booking, очевидно лобирайки в полза на на част от хотелиерския бизнес? Живеем във времена на дигитализация и споделена икономика, които явно избиват определени хора към национализация и избирателно затваряне на бизнеси. Националната лотария свърши - окей. Но идва тоталитарната лотария. 

Ехидната усмивка на Мефистофел обаче няма да помогне на маргинални партии да прескочат 4-те процента на следващите избори. В такива моменти всеки от лидер на такава партия става наемник на друга. Само така може да се осребри. 

Тази промяна към наемничество винаги успява да отврати и малкото избиратели, които разбират, че не гласуват за онези политически възгледи, в които са вярвали. Местните и европейските избори бяха пълен удар за партията на Симеонов - защо ли?

И това, че "Атака" е по-зле, не е успокоение. 

Автор: Илия Лазаров

п.п. Позиция на главния редактор на Actualno.com Ивайло Ачев: След участието на г-н Валери Симеонов в предаването "Плюс-минус" на Нова телевизия, категоричното ми мнение е, че той нарочно провокира журналисти и медии, които не са съгласни с неговата гледна точка и открито изразяват своята позиция. Това е недопустимо държание от страна на зам.-председател на Народното събрание. Считам, че БНТ по никакъв начин не е цензурирала г-н Симеонов - в сутрешния блок на Националната телевизия той не беше прекъсван при излагането на гледната си точка, не е бил коригиран и не е бил редактиран в изказа си посредством каквито и да е технически или други средства - самият той не се оплаква от такова нещо. Позицията на колегите от БНТ за думите му, казани на 11 февруари, е тяхно право - право на мнение, и по никакъв начин не означава цензура. Добре е г-н Симеонов да си припомни какво точно значи цензура, макар че не вярвам да го стори. Добре е и да си припомни как остава в историята такова поведение като неговото - винаги и във всеки случай! Защото уроците на историята са най-болезнени!

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 9 Анонимен преди 5 дена Профил на трол?
  Не знам но като слушам журналистите те или са купени или са малоумни. И в двата случая работата е зле
 • Анонимен 8 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  напред валери!тоя актуален сайт е на умно красивите . те не харесват патриотите.какво да кажем за грантове към журналисти ? особено от чужбина .те да кого работят? а подобните им съдии? голяма независимост , голяма работа. дайте да плюем и да плачем , че плюнката идва отгоре ни .
 • Анонимен 7 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Аз съм направо влюбена във Валерката, вижте какъв наперен Мангал е на снимката, за чудо и приказ на сичкото Мангал ! Пък и умее далавери да върти, я тарабата за Турция, я хотелчето в Малко Търново в което задължително спат и се хранят граничарите - за да не стои празно, на за нЕкакви си пари ...
 • Анонимен 6 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  И защо си мислите, че ще разчита на избиратели? Просто ще си ги купи. Слугинажа му е изгоден на Борисов и онова прасе, та средствата не са проблем.
 • Производител на журналисти 5 Производител на журналисти преди 1 седмица Профил на трол?
  Двамката товарищи , Ачев и Лазаров ! Фани единия и ритни другия ! НЯМАЛО КОРУМПИРАНИ ЖУРНАЛИСТИ ? КАКВА НАГЛОСТ ! Я избройте 5 , само 5 некорумпирани журналисти !!! Знаете ли кои са преподавателите им в СУ ? НЕ СЕ ШЕГУВАМ - избройте ги и ако докажете правотата си , ще ви оставя 60 бутилки най-квалитетно уиски ! Rot Front !!!!
 • Анонимен 5.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Браво производителю . Поздрав.
  : 2 !
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Айде стига с тая пародия на политик!
 • ДуПеСе да се закрие 3 ДуПеСе да се закрие преди 1 седмица Профил на трол?
  Не съм гласувал за Симеонов. Но като прочета отново изброените лъжи на псевдо журналистите ми става гадно. Има такава цензура срещу така наречените националисти. Как нито един не зададе въпрос към външен министър + вицепрезидент относно продажбата на "паспорти" и техния подкуп? Хванаха малката риба, обвиниха малка партийка и до там!
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Давай Валери! Ние сме с теб! Нека боклуците се пеняват! Който говори истината и закача техните идоли бандити им пречи.
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  2. Това е Циклоп ДРИСНЯТА ! Тъп, изкукал психопат !
  : 5 !
 • Анонимен 2.2 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  октомври ...?
  : 1 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Нищо му няма на Валерко. Пипа резко и говори точно. На който не му изнася - да се изнася в ОАЕ или Сърбия ;))
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Ти от чорбарите ли беше или си психо ?
  : 4 !
Нагоре