X
 
 

Валери Симеонов подаде оставка

6619 30
Валери Симеонов подаде оставка
Снимка: БГНЕС
Вицепремиерът Валери Сименов е депозирал оставката си пред премиера Бойко Борисов и събра журналисти на извънредна пресконференция в Министерския съвет, съобщи БНТ. Това е изненадващо, тъй като премиерът Борисов призна, че оставката на Симеонов не се обсъжда преди дни. 

Решението Симеонов взел този следобед, не му го казал Бойко Борисов и не му оказал натиск. Консултирах се с моите коалиционни партньори, с г-н Каракачанов, обясни Симеонов, който изрично подчерта, че това било "лично решение". По думите му, той си подава оставката, „за да лиши от основание поне частично протестите” и защото през последните два дни имало продължение на кампанията срещу него – поради думите на депутата от НФСБ Петър Петров, че децата с увреждания трябва да отиват в домове. Според вицепремиера, тази медийна кампания удряла по рейтинга на правителството и той не можел "да си позволи това". "Не мога да си позволя да тежа на това управление като воденичен камък, създавайки основание за протести и натиск от политически кръгове", каза лидерът на НФСБ. Той не пропусна да се опише като "нестандартен" и да види себе си като човек, който медиите не харесвали.

Майките: Системата няма да ни убие, защото няма да го позволим

“Продължават да ни обиждат и да ни наричат с всякакви имена. Не, ние сме достойни хора!” С тези думи започна поредната вече...

"Заех този пост единствено и само, защото моите партньори настояваха – да бъдат гарант на това управление", подчерта подалият оставка вицепремиер. Симеонов видя себе си като човек със съвест и добави: "Хайде сега да видим дали след като вицепремиера Валери Симеонов си подаде оставката ще продължат тези протести и с какви претенции".

Като лични свои успехи, пояснявайки, че ще е "малко досаден", той посочи оградата по границата с Турция, обявяването ѝ за обект от национално значение, обезпечаването от Министерския съвет за изграждане на втори лифт на Банско (бел. ред. - такова инвестиционно намерение дори още не е обявено официално, а ВАС трябва да отсъди по решението за промяна на Плана за управление, за което говори Симеонов), решаването на "етническите конфликти" в Асеновград и Шекер махала, осигуряването на бизнеса със сезонна работна ръка, промяната и облекчаването на условията за получаване на синя карта, осигуряването на самолетна връзка с Одеса, борбата с шума, предстоящото гледане на Закона за хазарта "след нотификация от ЕК" и т.н. "Борбата продължава", завърши Симеонов.

Димитрина Русева, един от организаторите на протеста на майките, заяви от Орлов мост: "Надявам се г-н Борисов да има благоразумието и да спази мъжката си дума и да приеме тази оставка. Тогава чак ще се зарадваме", заяви тя и поясни, че първоначално е помислила, че това е фалшива новина. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 21 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ, ВЕЛИКА ПОБЕДА НАД ФАШИЗЪМА И КАПИТАЛИЗЪМА - СИМЕОНОВ ПАДНА !!! ЦЕЛИЯТ СВЯТ Е ВЪВ ВЪЗТОРГ- ОТ ''ПОЗИТАНО''20 ДО ЮЖНА АФРИКА , от вашинггон ДО НАЙ+ВЕЛИКИЯ ГРАД НА СВЕТА МОСКВА ! ОРЪДЕЙНИ ЗАЛПОВЕ , ЗАРИ И ТОПОВНИ ГЪРМЕЖИ !!! ЧЕРВЕНИТЕ ИМПЕКСОВИ МАЙКИ ДРУСНАХА МАЛКО ХОРЦЕ И КАЗАХА ,ЧЕ ПРОДЪЛЖАВАТ БОРБАТА ДО ПЪЛНАТА И ОКОНЧАТЕЛНА......ТАКОВА.... ! ЛЮБИМ АТА НИ ДР виж още ›› УГАРКА КУРНЕЛИ НИНОВНАЯ ИМПЕКСОВА, ОТ РАДОСТ , ИЗПАДНА В ОСОБЕНО СЪСТОЯНИЕ , НО ЩЕ СЕ ОПРАВИ ! ОБИЧАНИЯТ НАШ ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ , НАРИЧАН ЛЮБОВНО ОТ НАШИЯ НАРОД ФАТМАКА, ЛЬОТЧИКА, БЪЛГАРСКИЯТ ПИНОЧЕТ, С ВЕЛИКА РАДОСТ , ИЗПРАТИ ПОЗДРАВИТЕЛНА ТЕЛЕГРАМА ! Имаме и кахър ! До довечера трябва да монтираме в Перловската река, наш си крайцер ''Аврора'', без чийто гръм не можем да започнем ВЕЛИКАТА БИТКА ЗА БЮДЖЕТ.....ПАРДОН , ЗА СВОБОДАТА !!! ВПЕРЬОД , ТОВАРИЩИ !!!
 • Анонимен 21.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Никакви майки с увредени деца ! Това са само увредени майки - позитанки ! Майки- корнелки!
  : 0 !
 • Демир Османов 20 Демир Османов преди 1 година Профил на трол?
  "Валери Симеонов подаде оставка". Румен Радев вероятно вече е получил поздравления от Москва.
 • Татяна Буруджиева 19 Татяна Буруджиева преди 1 година Профил на трол?
  Симеонов падна. Да вим дали "българският Пиночет", както галено наричат Радев лумпените от протестите, ще създаде военна хунта заедно с водачката на бесепето Корнелия Нинова.
 • Иван Христов 18 Иван Христов преди 1 година Профил на трол?
  Валери Симеонов е добър политик и патриот. За него родната България е на първо място. Писанията на човешните утайки отдолу са без значение. Това са мършите на нацията от крайните западни квартали на столицата- лузъри, неудачници, простаци, футболни агитки с анцузи,дебели вратове, бицепси и малко мозък.
 •  18.1 преди 1 година Профил на трол?
  Комунето другаря Симеонов(Балев) открадна навремето спестяванията на половин Бургас.
  : 0 !
 • Анонимен 17 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Беше се запънал кат магаре на мост, ама кандиса! Ред е на банкянския тиквоч!
 • ОСТАВК НА ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО! 16 ОСТАВК НА ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО! преди 1 година Профил на трол?
  СЛАВА ТЕБЕ ГОСПОДИ! ТОЯ ИДИОТ ДАДЕ ОСТАВКА! ЕДИН ПО ЕДИН ВСИЧКИ ДО ЕДИН!
 • Анонимен 15 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  „Валери Симеонов: Борисов е голямо гюле, което тегне на ГЕРБ. Това е самовлюбен, откъснат от живота мегаломан. Свърши тоя! Изгоря! ГЕРБ има бъдеще, но не с тоя“
 • Анонимен 14 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Tоя измекяр Валери Симеонов от „Меден Рудник“, дето псуваше Боко, а сега му лиже задника.
 • Анонимен 14.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Може и дупе да му е давал, казва ли ти некой.
  : 8 !
 • Анонимен 13 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Кой българин имащ стара кола ще гласува за мафията ГЕРБ ? Може, ако е превъртял или кмета му брои достатъчно от увеличението на данъка . Нали за това увеличава ГЕРП данъка, за да отидат пари в общините, където кметовете спуснати от ГЕРП, да купуват изборите .
 • Анонимен 12 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  България не може да се отлепи от дъното с тези управници дупедавци ! Те продават българските национални интереси, дупят се на всеки, който им свирне, заробват България с външни заеми и закопават българина с увеличаване на данъци, такси и непосилни цени .
Нагоре