Осъдиха учителка заради метод на преподаване

19211
Осъдиха учителка заради метод на преподаване
Снимка: Thinkstock/Guliver

Учителка от американския град Кълъмбъс  в щата Охайо е осъдена на 90 дни затвор заради „прожекция" на филма „Азбуката на смъртта" (The ABCs of Death) пред ученици, съобщава The Guardian.

58-годишната Шийла Кернс е призната за виновна в разпространение на материали, вредни за непълнолетни. В допълнение учителката, която в съда е поднесла извиненията си пред учениците и техните родители, е с 3-годишен изпитателен срок.

Навални бе пуснат от затвора

Известният критик на Кремъл Алексей Навални бе освободен днес от затвор в Москва, след като излежа присъда от 15 дни по обвинение, че ...

Учителката, която замествала преподавателя по испански, решила вместо стандартните материали да покаже на децата сцени от филма, защото освен на английски, в него се говорело и на испански език. Преподавателката твърди, че не е знаела за провокативното съдържание на лентата и не е следила какво точно се случва.

През април 2013 година тя е показала филма цели пет пъти на ученици от различни класове, най-малкият от които е бил на 14 години. По време на една от прожекциите в класната стая е влязъл директорът на школото. Кернс опитала да спре видеото, но вместо да го изключи, натиснала пауза и на екрана замръзнала сцена с гола женска гръд.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com