Тръмп пледира невинен, насрочиха делото за 28 август (ВИДЕО)

3409
Тръмп пледира невинен, насрочиха делото за 28 август (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

Бившият президент Доналд Тръмп пледира невинен по четириje наказателни обвинения, свързани с опитите му да отмени президентските избори през 2020 г.

Още: Нови обвинения за Тръмп: Този път за намеса в изборите през 2020 година

Неговият арест и повдигане на обвинение дойде в същата съдебна зала във Вашингтон, която имаше пряк изглед към насилието, което се разрази в Капитолия на САЩ на 6 януари 2021 г., и където се появиха над 1000 поддръжници на Тръмп, участвали в бунта. Бившият президент ще бъде освободен при много минимални условия, които включват забрана да общува с никого, за когото е известно, че е свидетел по делото, освен чрез адвокат.

Съдът насрочи заседание по делото на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп за щурма на Капитолия за 28 август. Делото ще се води от съдийката от Федералния съд на окръг Колумбия Таня Чуткън. По-късно Тръмп отлетя от Вашингтон за Ню Джърси.

Ден преди това голямо жури се споразумя за обвинителен акт срещу бившия шеф на Белия дом по делото за намеса в президентските избори през 2020 г. Така Тръмп може да бъде подведен под отговорност за: „заговор за измама на Съединените щати“, „заговор за намеса в официални процедури“, „намеса и опит за намеса в официални процедури“ и „заговор срещу права“. Според новото обвинение го грозят над 50 години затвор. В същото време той бе обвинен и за нарушения при съхранението на секретни документи, за всяко от тези нарушения може да получи присъда от 10 до 20 години затвор. Освен това бившият ръководител на Белия дом беше обвинен в 34 случая (всеки с присъда до четири години) по делото за фалшифициране на бизнес документи.

Още: Тръмп: Отивам във Вашингтон, за да бъда арестуван, защото се противопоставих на откраднатите избори

Основната линия в подхода на федералната съдийка Таня Чуткан към присъдите бунтове в Капитолия, е нейното убеждение, че наказанието на обвиняемите трябва да бъде изтърпяно и това има възпиращо действие за всяко поведение, целящо да подкопае бъдещи избори, включително през 2024 г.

Това убеждение може да е пречка за всички усилия на Тръмп да отложи процеса по неговия случай, докато избирателите не отидат до урните следващата година, както се опитаха адвокатите му в случая с класифицираните документи.

Още: Майк Пенс: Тръмп поиска от мен да избера между него и конституцията

Таня Чуткан по-рано каза, че „страната наблюдава какви са последствията“ от 6 януари. Нейните присъди за бунтовниците от 6 януари се открояват като особено тежки сред окръжните съдилища, според данни на Министерството на правосъдието. Всеки един от трите дузини бунтовници на Капитолия, които тя осъди, получи затвор, дори когато прокурорите не бяха поискали такива присъди „Страната следи, за да види какви са последствията за нещо, което никога не се е случвало в страната досега“, каза Чуткан при произнасянето на присъдата през октомври 2021 г.

Още: Тежки проблеми за Тръмп. Притиснаха го до стената.

Отправяйки се към Вашингтон, окръг Колумбия, за явяване в съда, бившият президент Тръмп заяви, че както мястото, така и съдията, който наблюдава последното дело срещу него, са „нечестни“, предаде CNN.

„Байдън и семейството му крадат милиони и милиони долари, включително подкупи чужди държави, а аз се отправям към окръг Колумбия, за да бъда арестуван за протест срещу нечестни избори. Несправедливо място, некоректен съдия. Ние сме нация в упадък". Това написа Тръмп в социалната си мрежа Truth Social, предаде БГНЕС.

Още: Съд отхвърли жалба на Тръмп срещу Си Ен Ен - телевизията не го е клеветила, дала е мнение

По-рано пред свои поддръжници Тръмп заяви, че е изправен пред общо 561 години затвор за три наказателни дела, информира Анадолската агенция. Той добави, че "корумпираното министерство на правосъдието на Джо Байдън за пореден път незаконно е повдигнало обвинения срещу него". "Съобщава се, че съм изправен пред общо 561 години затвор в резултат на обявения от левицата лов на вещици. Това са шест живота. Но някой, който се опитва да изпрати друг човек в затвора за шест доживотни присъди, показва на всички, че самият той се страхува", написа Тръмп.

Бившият президент призова поддръжниците си да се присъединят към него в "мирното противопоставяне на преминаването на Америка към тирания".

Още: Джеймс Коми: Който има представа за мафията и е наблюдавал Доналд Тръмп, ще види сходствата

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Силни бури взеха жертви в Тексас (ВИДЕА)

Нефтен разлив край Тексас след инцидент с шлеп (ВИДЕО)

Самолет се запали на летището в Сиатъл (ВИДЕО)

Само за 12 секунди: Арестуваха братя от САЩ за кражба на 25 милиона долара в крипто

Ясно е кога ще е първият дебат между Байдън и Тръмп

TikTok измамници се възползват от хора, които искат да отслабнат

Байдън осъди нападението срещу Фицо

Очаквано: Инфлацията в САЩ се забави през април

САЩ с нов голям пакет за Киев, американско оръжие ще може да поразява Русия

Блинкен обеща 10-годишни гаранции за Украйна и "безпроблемно" влизане в НАТО (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com