Започна делото срещу известни американски актриси заради измама на университети

3061
Започна делото срещу известни американски актриси заради измама на университети
Снимка: Getty Images/Guliver

Заобиколени от тълпа журналисти, актрисите Фелисити Хъфман и Лори Лафлин се явиха в съда в Бостън, за да се изправят срещу обвинения в масова измама по шумния случай с даване на подкупи срещу "вход" в престижни университети за децата им.

Хъфман и Лафлин, които запазиха мълчание, откакто бяха обвинени през март, пристигнаха отделно и не казаха нищо на репортерите пред сградата на съда, предаде БГНЕС. Хъфман, известна най-вече с ролята си в поредицата "Отчаяни съпруги", пристигна без също известения си съпруг, актьорът Уилям Х. Мейси. Лафлин, известна с ролята си в „Пълна къща“, се усмихна и махна на феновете си, преди да влезе в сградата.

Масово университетите увеличават таксите си

Единствено Софийският университет "Св. Климент Охридски" намалява таксите си за някои специалности. Например в редовна форма на обучени...

Актрисите са най-известните от 50-те души, обвинени в измама с цел да вкарат чрез подкуп децата си в престижни американски университети. Водещата личност зад измамата, Уилям "Рик" Сингър, който според властите е получил 25 милиона долара за подкупване на треньори и университетски администратори, се призна за виновен и сътрудничи. Някои от университетите, част от измамата, са Йейл, Станфорд, Лос Анджелис и Джорджтаун. Нито едно от училищата или учениците не са обвинени по делото.

Според прокурорите, обвинените родители са платили цели 6 милиона долара на фирма, управлявана от Сингър, за да подправи кандидатстудентските изпити на техните деца или да се подкупят треньори, които да помогнат на студентите да получат стипендии. 33-те родители по делото са обвинени в заговор за извършване на измама с документи - престъпление, което се наказва с 5 години затвор.

Хъфман е обвинена, че е платила 15 000 долара, за да помогне на най-голямата си дъщеря да "се сдобие" с по-добри резултати в приемния изпит SAT College. Лафлин и съпругът ѝ са обвинени, че са платили 500 000 долара през 2016 и 2017 година на фондацията на Сингър, така че двете им дъщери да могат да се представят като гребци и да се присъединят към отбора на Калифорнийския университет (USC).

Благодарение на сътрудничеството на Сингър, следователите разполагат със записи на телефонни разговори и с имейли на актрисите, съдържащи информация за измамата. Нито един родител все още не се е признал за виновен по случая.

Проверяват Софийския университет за бонуси на преподаватели и служители

Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) ще провери законни и документално обосновани ли са допълнителните възнаграждения, полу...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Камарата на представителите на САЩ с важна стъпка за помощта за Израел и Украйна

Mъж се самозапали пред съда, който гледа делото срещу Доналд Тръмп

Демократите в САЩ спасиха законопроекта за Украйна и Израел от крайнодесни републиканци

Директорът на ЦРУ: Без нова помощ Украйна може да загуби войната още тази година

Конгресменка, родена в Украйна, поиска орязване на военната помощ за Киев

Илон Мъск иронизира ударите на Израел по Иран

САЩ наложиха вето на искането на Палестина да се присъедини към ООН

Семейство Кенеди подкрепи Байдън

ФБР: Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ

САЩ са против пълноправно членство на Палестинската автономия в ООН

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка