НА ЖИВОВойната в Украйна

10 пейки с важни факти за Дунава дари Kaufland на русенци

748

10 пейки с интересни и тревожни факти за река Дунав бяха дарени от Kaufland България на Община Русе. Инициативата е част от мащабната кампания на групата Schwarz, посветена на проблема със замърсяването с пластмаса на реката „Заедно за по-чисти реки“. С редица доброволчески акции тя се проведе паралелно в 10 европейски държави, в които групата присъства.

„Признателен съм за дарението, защото с него повдигате темата за опазването на един от символите на града ни - Дунава. Избрахме да поставим пейките точно тук,  на любимия на много русенци кей, защото по този начин посланието за по-чисти реки ще достигне до повече хора“, каза зам.-кметът Енчо Енчев на официалното представяне на дарението днес.

„Важно е да повдигаме въпроси, които са обществено значими за хората. Само по този начин можем да  достигнем до промяна в начина на мислене и живот”, сподели ръководителят „Продажби“ за Северна България на най-голямата търговска верига у нас Георги Янев. Той допълни, че направеното дарение е продължение на инициативата на компанията за почистване на брега на реката. Акцията, в която се включиха служители на веригата и техните семейства, се състоя в началото на септември край брега на Дунав в близост до град Мартен и в изпълнение на стратегията за пластмасата  Reset Plastic на компанията.

Дарените пейки са разположени на крайбрежната алея на кея в Русе, между понтони 10 и 11. От тях може да научите, че през Дунав в морето годишно попадат 1000 т пластмасови отпадъци. Реката е една от най-застрашените от замърсяване реки в света, тя е дом на 65 вида риби, над 320 вида птици в долното си течение и още много други любопитни, но и тревожни факти.

Най-новата „зелена“ колекция на водеща марка куфари очаква лоялните клиентите на Kaufland

Най-новата „зелена“ колекция куфари и продукти за пътуване на American Tourister вече очаква клиентите на водещата търговск...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Общество

Как да разпознаваме фалшивите...
Докато ВСС се накани, кандидатка...
Започва изплащането на пенсиите...
Най-важното за деня, 6 декември...
Започва изплащането на пенсиите...
Прогноза за времето - 7 декември...
Япония дава 1 милион долара за...
Списъците за социално слаби и...
Поляци купиха близо сто декара...
Диана Димитрова: Не желая нито...
Най-старият парен локомотив...
Демерджиев: Агресията на мигрантите...

Последни новини