НА ЖИВОВойната в Украйна

Ганев: Силно намаля възможността за съставяне на правителство

1517

Не знам от тук нататък какви ходове са възможни. От тук нататък са юристите и не знам какво ще последва, ако не можем да изберем председател на КЕВР. Това каза депутатът от „Демократична България“ Георги Ганев в ефира на Нова телевизия.

Той по-скоро е привърженик на тезата на Сашо Дончев, че положението не е толкова страшно. „Би трябвало да се намери отговор на въпроса доколко КЕВР може да взема решения без председател. Но това трябва да го кажат юристите“, заяви Ганев.

Относно срещата, от която изтекоха записи и сложиха край на преговорите за съставяне на правителство, Ганев каза, че е бил на това заседание. „Смятам, че това, което се говореше, е нормална информативна среща. Това е абсолютно задължително. Нямаше суматоха, спряхме и изчакахме да се изключи звука, за да може да продължим да дискутираме. Аз не изпитвам никакво притеснение от казаното на срещата“, заяви той. 

Според него много силно са се намалили вероятностите за съставяне на правителство. „Но да видим дали въображението на политиците може ли да измисли нещо“, добави той. 

Относно инфлацията и може ли да започне да намалява след рекордните нива, които достигна у нас, той каза, че това е неприятно за домакинствата, но се наблюдава определен процес на намаляване на инфлацията. „Не говорим за спиране на инфлацията, но се наблюдава спад на цените на отделни стоки“, заяви той.

ОЩЕ: Христо Иванов: Допускам, че още има възможност за съставяне на правителство

Георги Ганев: Не виждам как може да поевтинее газовият микс

И в миналото рафинерията в Бургас е работила с петрол, които не е руски. Може да се пренастрои, което е донякъде проблем и вероятно ще ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

Парламентът прие задължителна...
Доц. Наталия Киселова: Отлагането...
Сезонът на "борисовките": защо...
Милен Керемедчиев: Със сигурност...
Владислав Панев: Европейската...
Румен Гечев: Не споделяме с ДПС...
Иванов: Разговорите с "Продължаваме...
Иван Таков: Дългът на "Топлофикация...
"Копейкин се е провалил като баща":...
Financial Times: Изборите през...
Политолог: Изборите ще бъдат...
И "Зелено движение" подкрепи...

Последни новини