Георги Георгиев дискутира борбата с корупцията с правосъдното министерство на САЩ

1250
Георги Георгиев дискутира борбата с корупцията с правосъдното министерство на САЩ
Снимка: "Фейсбук" Георги Георгиев

Георги Георгиев дискутира борбата с корупцията с правосъдното министерство на САЩ, става ясно от неговия "Фейсбук". Той е участвал в интересни дискусии заедно с колегите си от Международната програма за млади лидери на Държавния департамент на САЩ.

"Основната тема на разговорите беше как страната се бори с корупцията по високите етажи на властта и какви са създадените структури, чрез които се осигурява ефективен контрол и превенция. В основата на всичко е адекватното федерално законодателство, което предлага механизмите за предотвратяване на незаконни действия от длъжностни лица и представители на публични институции. Ключови за успеха са бързите и прозрачни процедури на всички нива в управлението. Друг важен фактор е решителността и подготовката на експертите в министерството на правосъдието, които имат правомощия да повдигат обвинения на високопоставени длъжности лица, без изключения", отчита Георгиев. 

Председателят на Столичния общински съвет се е снимал с представители на министерството, които работят както на федерално ниво, така и по международни инициативи за борба с корупцията, включително и в Европа.

"Те се грижат и за спазването на ключовия за САЩ Закон за свобода на информацията, който дава редица възможности за разкриване на престъпления и тежки нарушения от представители на публични институции и е с по-широк обхват от стандартните такива като нашия ЗДОИ", пише още Георгиев във "Фейсбук". 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com