Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Празничен Великденски концерт ще се проведе пред новостроящия се храм „Св. Патриарх Евтимий“ в София

24 април 2024, 12:41 часа • 5628 прочитания

Празничен благотворителен концерт „Христос Воскресе- светла радост донесе!“, със специалното участие на Фолклорен ансамбъл „Българе“, Калоферски гайдари и ученици, ще се проведе в събота, 27 април от 12.30 ч. в пространството до градежа на новия православен храм „Св. Патриарх Евтимий“ в Люлин.

Събитието е кулминацията на три модулното Великденско тържество, организирано от Сдружение за национален и духовен възход “Св. Патриарх Евтимий Търновски” и от Столична Община– район „Люлин“. До сега всяко училище в района имаше възможността да посади вековно дърво за здраве и просперитет в двора на храма, по време на кампанията „Засади бъдеще!“. Поставени са и табели с датата на засаждане, името на училището и кратка сентенция, с която то се идентифицира. Минути преди концерта ще бъде открита и Галерия с рисунки под надслов „Великденски шарки, любов и Възкресение“. Произведенията са на ученици от 1-12 клас и са на тема „Възкресение“, „Цветовете на Великден“, „Молитва за мир“, „Заедно можем“, „За любовта“, „Рисувам щастие „ и „Светлина и прошка“.

Сдружението за национален и духовен възход “Св. Патриарх Евтимий Търновски” и църковното настоятелство организират проявите с цел изграждане на общности и приобщаване към православието, културата и традициите на нашия народ. Храмът, посветен на Св. Патриарх Евтимий Търновски се гради изцяло с дарения и е подкрепен от Българската православна църква, от Столичната община и от район "Люлин". В България няма друг храм, кръстен на Св. Патриарх Евтимий- един от най-всеотдайните ни духовници и книжовници, а всичко, което се извършва е надежда, че значими неща могат обединяват.

Всички могат да станат съпричастни към проекта и да дарят на:

Банкова сметка за дарения: IBAN BG34STSA93000029634724 Титуляр: Църква Св. Патриарх Евтимий Търновски. 

Още: "Засади бъдеще!": Училищата в "Люлин" с уникална възможност да оставят следа след себе си

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес