НА ЖИВОВойната в Украйна

Служителите в затворите обявиха протестна готовност

935

Синдикатът на служителите в затворите в България обявява протестна готовност и иска среща с правосъдния министър Крум Зарков, съобщиха от синдиката.

От синдиката алармират, че има ескалиране и генериране на огромно напрежение в местата за лишаване от свобода и следствените арести. Това поставя под сериозно съмнение правото и възможността на служителите да изпълняват служебните си задължения в професионална и спокойна обстановка, гарантираща сигурността в тези структури, респективно тази на гражданите на РБългария.

"Мълчанието и бездействието по предприемане на категорични действия, по множеството зададени от нас въпроси, доведоха до взетото решение за обявяване на протестна готовност", се казва в позицията на служителите в затворите.

С това си решение теб се обявяват срещу действия, нарушаващи нормалния ритъм на работа, изразяващи се в устни разпореждания за изготвяне на нови месечни графици в затворите и арестите без предварителен анализ и оценка на въздействието. "Това рефлектира върху сигурността, влошаващи работната обстановка, оставящи съмнение, най-вече, за неприемливи опити за реваншизъм, с цел отслабване на организацията, във връзка с настояването ѝ за реформи", заявяват от синдиката. 

ОЩЕ: Йорданова вдига заплатите на служителите в затворите и на охраната на съдебната власт

Няма да има национален протест на надзирателите, защото няма пред кого да се оплачат

Национален протест на надзирателите заради де факто липсата на увеличение на заплатите им няма да има. А причината е тривиална - няма п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Общество

Най-важното за деня, 30 ноември...
Прогноза за времето - 1 декември...
С редица инициативи от БМЧК ще...
Евростат: Близо 2 млн. българи...
Радка Василева, Orange Fitness:...
НСИ: Над 500 000 български граждани...
Времето утре - 1 декември 2022...
Бизнесът инвестира повече от...
Powers Summit 2022 ВЛАСТ, ЧУВАЙ!...
Национално тол управление става...
Дават 1,2 млн. лв. за научни изследвания...
Бащата на Пеевски смята, че мързелът,...

Последни новини