НА ЖИВОВойната в Украйна

Весела Лечева: Обнадеждена съм, че до края на годината "Арена София" ще има нов генерален спонсор

868

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева обяви в предаването „Денят на живо“ по телевизия NovaNews, че вече има желаещи, които са кандидатствали по определената процедура за избор на нов спонсор на зала „Арена София“.

„Обнадеждена съм, възможно е до края на годината да се поздравим с успех. След прекратяването на договора със спонсора на „Арена София“ на 2 август от предишния министър на спорта, т.е. година и половина по-рано от предвиденото в договора, ние своевременно пуснахме процедура за избор на нов спонсор на залата. Има сериозни компании в България, които изразяват загриженост към това, че спортът може да бъде една добра политика за тях по отношение на техния имидж“, заяви министър Лечева.

По повод проведената в Брюксел среща на министрите на спорта за справяне с енергийната криза Весела Лечева каза, че след Covid пандемията най-сериозното предизвикателство пред спорта са високите цени на енергоносителите и това още веднъж показва колко е важно всички сгради, включително и тези в спорта, да бъдат енергийно обновени и да отговарят на изискването за енергийна ефективност. Освен това сградите и новите съоръжения трябва да бъдат строени със съвременни материали и да отговарят на съвсем нови и модерни изисквания.

По думите й първата стъпка е отделяне на повече средства, които да бъдат инвестирани правилно в сгради и съоръжения, така че да не бъдат толкова енергоемки. Предвижда се отделянето на сериозни средства през зимния сезон в другите държави, така че да не се затварят спортни съоръжения.

„Леко ме безпокои фактът, че голяма част от нашите съоръжения не са енергийно ефективни и това ще предизвика още по-високи сметки за ток. Надявам се, че съвместно с местната власт, защото голяма част от спортните съоръжения са в ръцете на местната власт, ще намерим начин, така че да не бъдат затваряни спортните съоръжения. Имахме няколко сигнала и аз разговарях с кметове, които ме увериха, че няма да бъдат затворени заради високите цени на сметките спортни съоръжения. При по-добро разпределение на средствата и резервите това може да бъде направено“, посочи още Весела Лечева.

В отговор на въпрос на водещата Весела Лечева подчерта, че за Комплекс „Червено знаме“, който не се използва  от 15 години, трябва да бъде извършено сериозно проучване и задание какво точно трябва да бъде направено с него, така че спортът да има наистина едни модерни съоръжения там. „Предишното ръководство е лансирало идеята 50 милиона лева да бъдат инвестирани във възстановяването на досегашните спортни съоръжения, което ще бъде огромна грешка и загуба на тези средства. Необходимо е да гледаме към бъдещето, а не към миналото“, категорична беше Весела Лечева.

Лечева: Последната грижа на Президентството е Радостин Василев какъв да стане

"Това беше една евтина сюжетна пиеса, която се представи на публиката, с една единствена цел - има хора, които искат да изгреят за един...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

Петков заръча на служебния кабинет:...
Атанасов: Дневният ред на 48-ото...
Кирил Петков: ПП и ДБ са само ядрото...
В последните минути: НС осъди...
Кой е Найден Тодоров - новият служебен...
Официално е утвърдено новото...
Виолета Комитова: "Български...
Надежда Нейнски настоя за геополитическо...
Депутат от БСП отрече да има коалиция...
Арх. Иван Шишков: Влязохме във...
Христо Иванов: Заради Алексей...
Георги Георгиев: Погубването...

Последни новини