Лечева: Последната грижа на Президентството е Радостин Василев какъв да стане

3734
Лечева: Последната грижа на Президентството е Радостин Василев какъв да стане
Снимка: БГНЕС

"Това беше една евтина сюжетна пиеса, която се представи на публиката, с една единствена цел - има хора, които искат да изгреят за един ден и да станат национални звезди".

Това обяви служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева пред bTV. Коментарът е по повод скандала около избора на председател на парламентарната Комисия за младежта и спорта. Припомняме, че "Продължаваме промяната" предложи за поста Радостин Василев, бивш министър на спорта, който се отцепи от партията на Слави Трифонов ИТН. От ПП обвиниха президентството в намеса в разпределението на парламентарните комисии и ДПС, че съдейства за това. Причината била, че Василев е подал сигнал срещу Лечева за конфликт на интереси.

"За мен няма значение кой ще е председател на тази комисия, има значение каква дейност ще извършва тази комисия", подчерта Лечева и обяви:

"Последна грижа е на Президентството Радостин Василев какъв да стане".

По думите ѝ парламентарната спортна комисия трябва да се занимава с проблемите около финансирането на спорта в България. Служебният министър смята, че у нас има тревожни тенденции и се позова на изследване на "Евробарометър". Данните от него сочат, че 61% от българите въобще не спортуват. Според служебния министър една от причините е лошото ниския бюджет на Министерството на младежта и спорта.

Според Лечева "ако Радостин Василев е лицето на българския спорт за "Продължаваме промяната", то толкова за тази промяна".

ОЩЕ: ПП се отказа - ДПС взе и спортната комисия в НС

В отговор на другите обвинения на Радостин Василев, че Лечева е в конфликт на интереси, тя обяви:

"Оттеглила съм се от всички ръководства, в които съм била като член на УС и като председател на Български стрелкови съюз. Предприела съм всички законови действия да предотвратя конфликт на интереси".

Припомняме, че сигналът на  Василев срещу служебния министър на спорта е, че тя не е не е напуснала четири сдружения с нестопанска цел, където е представляващ или член на управителен орган. Също, че е предложила на Министерския съвет да отпусне 3 млн. лв. на една от тези федерации.

На въпроса дали този казус не е като този с отказа от канадско гражданство на Кирил Петков, преди да стане служебен министър на икономиката, тя отговори "много са различни казусите". Лечева обясни също, че е предложила 3 млн. лв. да се предоставят не на Българския стрелкови съюз, а на Националната спортна база, която стопанисва 20 спортни обекти и бази. Все още никой от прокуратурата не я е потърсил, тя твърди, че не се притеснява от проверка.

Другарската критика към БСП

Весела Лечева е дългогодишен член на БСП. Наскоро заради нейна критика към партията социалистите поискаха от президента Румен Радев да спре да се меси в партийния им живот. Тя разкритикува подкрепата на БСП за връщането на хартиената бюлетина.

"Още докато бях в тясното ръководство на партията, на пленум беше изразено опасение, че машините може да възпрепятстват нашите хора. Още тогава имахме заявки, че нашите хора са интелигентни. Те боравят с всички мобилни устройства без никакъв проблем. Достатъчно е да подходим по-отговорно, да ги информираме как се случва този процес", коментира Лечева.

На нея ѝ прави лошо впечатление, че за лошите резултати на избори винаги се търси някаква друга причина и никога не в самото ръководство на партията.

"Аз съм изразявала много ясно своите позиции по отношение на ръководството – тежките политически грешки, които се направиха в последните две години и които ни отредиха второстепенна роля в парламентарния в политическия живот. Това е най-тежкото обвинение към ръководството и към Корнелия Нинова (…) Отговорност се поема с оставка", каза в заключение Весела Лечева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Антоанета Цонева: ГЕРБ показа, че без одобрението на ДПС не може да взема решения и отиваме на избори

Уволнения без край: Главчев с още смени на зам-министри, нова шефка и на Патентното ведомство

Кой е Георги Тахов - предложеният от Димитър Главчев за нов служебен земеделски министър?

Пореден трус в правителството на Главчев: Още един министър си отива (СНИМКИ)

Няма информация чужди служби да са искали смяна на директора на "Митниците", обяви министър

"Главчев е секретарка на Борисов - незабавно да подаде оставка": Оценка на Калоян Методиев

"ПП-ДБ сервираха служебен кабинет на ГЕРБ и ДПС": ИТН коментираха смяната на външния министър (ВИДЕО)

ЦИК се готви за изборите, хвали служебното правителство (СНИМКИ)

Дясната ръка на Румен Радев: Ясна е партийната принадлежност на кабинета "Главчев"

Гешев е сигурен, че Борисов стои зад взрива на колата му

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика