НА ЖИВОВойната в Украйна

"Възраждане" се оплакаха, че само армията не била впрегната срещу поддръжниците им

1713

След като със скандали и агресия депутати от "Възраждане" се добраха до конференция за въвеждане на еврото в България, лидерът на формацията Костадин Костадинов се оплака от засиленото полицейско присъствие в мол "Парадайс".

"Изненадахме се, че в мол „Парадайс“ има охрана, която е като охрана на среща на Г-7. Имаше жандармерия, полиция, НСО, вероятно ДАНС, имаше частна охрана. Липсваше само армията", заяви той от кулоарите на Народното събрание, след като групата му се събра отново в парламента за редовното заседание.

Костадинов и част от депутатите на "Възраждане" влязоха на събитието "България в еврозоната - предимства и възможности", а извън залата се събра малка група поддръжници на формацията, която е срещу еврото. Според лидера на партията те били блъскани от полицията, а отношението на силите на реда било "дивашко".

"На това събитие, което беше популяризирано като събитие на високо ниво, трябваше да присъства Румен Радев, но той не дойде. Ние категорично заявихме преди дни, че ще отидем и ще задаваме въпросите си на държавни лица и на гостите от чужбина. Искахме да зададем въпроса: Смятат ли нашите европейски партньори, че е редно да бъде питан българският народ дали иска евро, или не иска? Не ни позволиха да го зададем, както и да питаме кога ще стане това", оплака се Костадинов.

"Започваме събиране на подписки за референдум за членството на България в еврозоната", каза още той.

ОЩЕ: Левът беше самостоятелен, но дойде Виденовата зима: За предимствата на еврото говори Евгений Кънев (ВИДЕО)

Докато депутатите му предизвикаха напрежение в мол "Парадайс", Народното събрание провеждаше редовното си заседание и започна обсъжданията за изпращането на оръжие в Украйна. Там също имаше скандал - четете тук. Костадинов обясни, че половината депутати на "Възраждане" все пак били в пленарната зала.

"България в еврозоната" - контрапротестиращи отвърнаха на Костадинов (СНИМКИ)

След като лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов и съпартийците му влязоха със скандал на конференцията "България в еврозоната - п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

Правителството тихомълком е...
Димитър Ганев: Обединението...
Радев: Всички говорят за политическа...
Радев: България първа реагира...
Иван Демерджиев: Ще предложа...
Кристиян Шкварек: Да искаме да...
Донев: Честите избори да не притесняват...
Донев: България никога не е била...
Донев: ЕК ни благодари за помощта...
Борисов скърби за жертвите след...
Корнелия Нинова обсъди с клуб...
НДСВ ще прескочи бариерата за...

Последни новини