Иван Шопов и Насимо в уникална колаборация

5012
Иван Шопов и Насимо в уникална колаборация
Снимка: ПР

Две от най-познатите български имена не само на родната артистична сцена, но и в международен план - геният на електронния звук и продуцент Иван Шопов и емблематичният стрийт арт художник Насимо, обединяват творчески сили за една уникална колаборация по случай новите си самостоятелни проекти. Това са албумът "Kanatitsa - Remixed" на Иван Шопов и фолклорна формация "Авигея", в който се включват повече от 25 местни и чуждестранни електронни артисти, и изложбата "LIfe is a Study" по случай новата книга "25 Years of Nasimo: Sketchbook" на известния художник.

Иван Шопов, познат още като Cooh или Balkansky и Станислав Трифонов - Насимо, са добри приятели, които са работили заедно през годините и продължават да го правят и до днес. Въпреки че творят и се развиват в две различни сфери на изкуството, те не спират да си помагат и да продължават да намират пресечна точка между музиката и изобразителното изкуство, обединявайки двете направления по оригинален нов начин.

В случая, Насимо стана автор на визията за обложката на "Kanatitsa - Remixed" на Иван Шопов и Авигея, чиято официална промоция ще се случи на 18 май в столичния "Music Jam Club", а Иван ще се заеме с озвучаването на официалното откриване на изложбата на Насимо "LIfe is a Study" на 15-ти май в галерия "2.0" в София, съпътствана от представяне на книгата "25 Years on Nasimo: Sketchbook".

Познат като един от пионерите на източноевропейската графити култура, Насимо е един от най-популярните съвременни български художници по света. Известен е с това, че платната му често са с размерите на цели сгради, но и не само. На 15-ти май от 19:00 в столичната галерия "2.0" Насимо ще открие своята нова изложба "LIfe is a Study", както и ще представи книгата "25 Years on Nasimo: Sketchbook".

Книгата-албум ще включва работни етюди и маслени платна, събирани от художника през годините, като части от нея ще проследяват процеса по създаването на някои от неговите най-емблематични творби, от скици до завършени монументални стенописи. Включените автобиографични текстове, от своя страна, ще разкрият любопитни факти, свързани с неговото професионално и личностно развитие. Едно от платната, които ще видим на "LIfe is a Study" е именно великолепната визия на новия музикален проект на мултижанровия артист и продуцент Иван Шопов "Kanatitsa - Remixed".

Кирил Станоев

Само три дни по-късно, на 18-ти май в столичния клуб "Music Jam" (ул. "Пиротска 5", София), международно признатият Иван Шопов, изявявал се на някои от най-елитните музикални форуми в света, пък ще бъде домакин на официалната премиера на "Kanatitsa – Remixed": мащабен 8-часов маратон с над 12 артиста в двете зали: в основната Иван Шопов и "Авигея" ще представят на живо композициите от албума, а майсторите на електронния звук Nocktern, 1000 names, Kliment и The Science ще се погрижат за загряване на атмосферата. В основната зала ще се изявят още LQ, Ogonek и Cooh, които ще поддържат високия парти градус до ранни зори.

Паралелно, във втората зала, уменията си зад пулта ще демонстрират изявените електронни музиканти The Third Man, Betafuture, Smyah и Mytrip.

Събитието е очаквано с огромен интерес, тъй като е първото съвместно участие на Иван Шопов и "Авигея" в София от година насам и скоро след завръщането им от САЩ и Канада, където музикантите представиха творчеството си на няколко лайва в Торонто, Чикаго, Лос Анджелис и Сан Диего и други.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АРТ:

Зографът Диан Костов с изложба в една от най-големите църкви в света (ВИДЕО)

Автор от вселената на "Дюн" и художник на DC Comics идват на Aniventure Comic Con 2024

Ари Дикиер: Щастлив съм, че ще бъда на LUNAR 2024. Ще ви вдъхновя, за да потърсите себе си

Продадоха картина на Густав Климт за десетки млн. евро (ВИДЕО)

Галерия "Арт Маркони" представя изложба живопис на Ренета Павлова - "Няма синьо без жълто и без оранжево" (СНИМКИ)

Обявиха българския павилион на Венецианското биенале за най-голямото откритие

Бургаски котки се прославиха на фестивал в Тексас (СНИМКИ)

Министър Найден Тодоров откри българския павилион на Венецианското биенале

В Пловдив откриват изложба, посветена на опазването на околната среда

22 светлинни творби преобразяват фасади, паркове и площади на Фестивала на светлините LUNAR

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт