"Докосване до разнообразието" събра асеновградчани в Старинното училище в града

2303
"Докосване до разнообразието" събра асеновградчани в Старинното училище в града
Снимка: Actualno.com

"Докосване до разнообразието" - изложба, която събра десетки почитатели на изкуството в Старинното училище „Свети Георги“ в Асеновград. Автор на експозицията е почетният гражданин на града Тихомир Панайотов, съобщи кореспондентът на Actualno.com в Асеновград.

По повод 70-годишния си юбилей той събра в изложба една извадка от целия си житейски труд – на иконописец, карикатурист, илюстратор, живописец, график и дърворезбар. Творбите бяха разположени в двете зали на Старинното училище.

Снимка: Actualno.com

За живота и творчеството на Тихомир Панайотов разказа Донка Налбантова – арт мениждър. Тя сподели пред гостите възхищението си от умението на асеновградчанина да съчетава изкуството с призванието. Налбантова подчерта, че Панайотов години наред е бил всеотдаен преподавател в СОУ „Свети Свети Кирил и Методий” и ОУ „Петко Каравелов” в Асеновград. Освен всички изброени до тук таланти, той създаде и школа по дърворезба към НЧ „Родолюбие”, което е знак, че желае с творчеството си да вдъхнови младите асеновградчани, подчерта Донка Налбантова. 

Приказни герои оживяха в асеновградското село Избеглии

В пъстър карнавал се включиха над 20 деца от асеновградското село Избеглии, съобщи кореспондентът на Actualno.com в Асеновград. Ентуси...

Снимка: Actualno.com

Налбантова припомни, че през 2008 г. Тихомир Панайотов е удостоен със званието „Почетен гражданин на Асеновград”. От нестандартни интересни сцени, описващи и осмиващи житейски ситуации, през портретни изображения на велики българи до изрисувани икони са сред творбите, включени в изложбата.

Снимка: Actualno.com

По повод юбилея и откриването на „Докосване до разнообразието“ творецът получи поздравителни адреси и поздравления от кмета на общината доктор Емил Караиванов, ученици, „Съюза на творците“ в града, почитатели и приятели.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com