Червеният площад в Москва за пръв път ще бъде затворен за хората на Нова година

7979
Червеният площад в Москва за пръв път ще бъде затворен за хората на Нова година
Снимка: Getty Images

Червеният площад в Москва - традиционно място за посрещане на Новата година, за пръв път ще бъде затворен за обществеността за тези празници, съобщиха градските власти на фона на опасения от атентати срещу руската столица, предаде Франс прес, цитирана от Mediapool.

Площадът обикновено приема десетки хиляди руснаци и туристи, които посрещат Новата година със звъна на камбаните на Кремъл, но тази година полицията ще ограничи достъпа до площада, предупреди началникът на отдела по сигурността на града Алексей Майоров, цитиран в сайта на московското кметство.

Путин подписа специални икономически мерки срещу Турция

Руският президент Владимир Путин подписа указ за прилагане на специални икономически мерки срещу Турция, съобщава пресслужбата на Кремъ...

Властите обясниха тази безпрецедентна мярка с организацията на новогодишния концерт, който се излъчва пряко по държавната телевизия. На него ще могат да присъстват само малък брой хора, подбрани предварително.

"Това е все едно да затворят Таймс скуеър в Ню Йорк или да накарат парижаните да представят специално разрешително, за да се доближат до Айфеловата кула", коментира бившият общинар Александър Клюкин по радио "Комерсант".

Неочакваното решение е взето в момент, когато властите затегнаха мерките за сигурност в Москва след свалянето на руския туристически самолет над Египет в края на октомври (224 жертви) и атентатите в Париж на 13 ноември. От края на септември Русия нанася въздушни удари по групировката "Ислямска държава" в Сирия, отбелязва АФП.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com