Русия ще продължи да дава оръжие на Сирия

5096
Русия ще продължи да дава оръжие на Сирия

Русия ще продължи да доставя Сирия системи за противовъздушна отбрана, заяви днес заместник-директорът на Федералната служба за военно-техническо сътрудничество Вячеслав Дзиркалн, цитиран от агенция Интерфакс.

Ние ще изпълняваме спогодбата за доставка на системи за противовъздушна отбрана", подчерта служителят, добавяйки, че става въпрос за техника с "изключително отбранителен характер". От друга страна, Дзиркалн заяви пред журналисти, че на руския Военноморски флот е поставена задача да защитава руски кораби в случай, че им бъде наложена блокада заради ситуацията в Сирия, предаде РИА Новости.

Руският товарен кораб "Алаид", който превозващи към Сирия зенитно-ракетни комплекси и ремонтирани транспортно-бойни хеликоптери Ми-25, беше спрян на 18 юни край бреговете на Шотландия и му се наложи да се върне на отправната точка в Колския залив. По-късно датската компания United Nordic Shippin A/S, която беше наела кораба, разтрогна договора си по взаимно съгласие.

Опозицията: В Сирия тече революция

В Сирия тече революция, заяви в Москва лидерът на Сирийския национален съвет (СНС), основна коалиция на сирийската опозиция в чужбина...

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com