X
 
 

Увеличават броя на медицинските работници в Китай за справяне с коронавируса

798 0
Увеличават броя на медицинските работници в Китай за справяне с коронавируса
Снимка: Getty Images/Guliver
В Китай се проведе спешно заседание на Постоянния комитет на Политическото бюро на Централния комитет на КПК. Повод за срещата са мерките за предотвратяване и контрол на новия тип епидемия от пневмония, предаде ТАСС. Президентът призова властите на всички нива да засилят контрола върху разпространението на вируса.

"Наша отговорност е да предотвратяваме и контролираме болестта", съобщават китайските власти. "Властите на всички нива трябва да приемат предотвратяването и контрола на нови огнища на коронавирус като приоритетна област на своята работа“, подчерта председателят на КНР. По непотвърдена информация, на срещата е взето решение да се създаде ръководна група на Централния комитет на КЗК, която да координира работата по превенцията и контрола на епидемията. Решено е също така, специализирани ръководни групи да се изпратят в провинция Хубей, където за първи път е възникнало огнището на заразата, както и в други провинции на Китай, където ще се работи на терен.

В Хонконг са отменени публичните събития заради коронавируса

Хонконг въвежда извънредни мерки за борба с коронавируса от Китай, съобщи Кари Лам - директор на администрацията в страната, информира ...

Участниците в срещата посочиха важността на предприемането на спешни мерки за лечение на болните, увеличавайки броя на медицинските работници, участващи в борбата с коронавируса, включително и на военните лекари. По време на дискусията бе отбелязано значението на навременното и прозрачно разпространение на информация за заболяването, с цел ефективното решаване на проблема, както в Китай, така и в чужбина.

Припомняме, че броят на потвърдените случаи на този вид пневмония, причинени от коронавирус от нов тип 2019-nCoV в Китай, се е увеличил до 1 372-ма души. Смъртните случаи пък наброяват 41, както бе съобщено по-рано. Коронавирусът е открит и в Австралия (2-ма души), Виетнам (2), Малайзия (3), Непал (1), Република Корея (2), Сингапур (3), САЩ (2), Тайланд (4), Франция (2) и Япония (3).

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално