Атина рапортува за финансови постижения

6642
Атина рапортува за финансови постижения

Гръцкото финансово министерство докладва, че изпълнило показателите за намаляване на бюджетния дефицит през първата половнина на годината.

Дефицитът на държавния бюджет за периода януари-юни е 12,5 млрд. евро, като заложеният показател от международните кредитори ЕС и МВФ бе 14,9 млрд евро. Първичният дефицит, който не отчита изплащанията по дълга, е 3,3 млрд. евро срещу "разрешените" 5,3 млрд евро. Приходите обаче са с 1,5 млрд евро по-малко от планираните 24,7 млрд евро. Расходите са останали на предишното равнище.

Миналата година дефицитът на държавния бюджет бе 9,1% от брутния вътрешен продукт (БВП). За тази година правителстовво обеща да го съкрати до 7,3% от БВП. Пречка затова обаче е рецесията, която е по-дълбока от очакваното. Преди време финансовия министър Янис Стурнарас (на снимката)заяви, че Гърция може да покрие заложените рамки за 2012 г. в абсолютни цифри, но не и в проценти спрямо БВП на страната, който продължава да пада пета поредна година.

Редактор: Георги Иванов

Пенсионери в Гърция получавали над 6000 евро

Гръцките министерства на труда и на финансите разкриха нови предполагаеми машинации с пенсиите, които може да нанесат значителни щети н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com