X
 
 

Заев: Отивам при Борисов, ние сме приятелски държави

2438 15
Заев: Отивам при Борисов, ние сме приятелски държави
Снимка: БГНЕС
"Ние сме приятелски държави и подобен висок тон е недопустим в 21-ви век, включително и за това да обсъждаме идентичността, която е ясно записана във всички документи и международни организации. Аз получих аплодисменти и от българските депутати, когато говорех на македонски език в Европейския парламент".

Това каза македонският министър-председател Зоран Заев по повод последните декларации на двете академии в Скопие и София относно македонския език, предаде БГНЕС.

Заев: България е приятел и заедно ще намерим решение на конфликта за идентичността

Северна Македония не е изпратила протестна нота до България заради реакцията на Българската академия на науките (БАН), която отрича мак...

Заев съобщи, че в началото на следващата 2020 г. би трябвало да се състои и срещата му с българския премиер  Бойко Борисов, на която ще "разговарят открито и приятелски, а не да се спори кой какво пръв е казал". Премиерът на РС Македония припомни и Договора за приятелство и добросъседство, който бе подписан между двете държави "на три езика, съгласно Конституцията", следователно на македонски език".

Договорът бе подписан на 1-ви август 2017г. в Скопие от премиерите Бойко Борисов и Зоран Заев.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 8 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Заека пак ще преметне пИдала, който се е пристрастил към вазелина !
 • Анонимен 8.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Та въпроса е - в Симитли древни северно корейци (македонци) ли битуват ?
  : 1 !
 • За СЕВРОМАКЕТАТА 7 За СЕВРОМАКЕТАТА преди 1 месец Профил на трол?
  Няма македонски език. Тази категорична позиция изрази събранието на академиците и член-кореспондентите на Българската академия на науките (БАН) . Позицията на БАН остава единодушна и непроменена - официалният език в Северна Македония е писмено-регионална норма на българския език.
 • Анонимен 7.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  "Го'ворите от непрекъсваемото диалектно землище на българския език обхващат историко-географските области Мизия, Тракия и Македония. Данните от историята на езика категорично показват, че по тези места не е имало компактно население различно от българското, нито различен език от българския".
  : 1 !
 • Анонимен 6 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Кому беше нужен този провокативен Mанифест за македонски език с "хилядолетна македонска глаголица и кирилица" ?
 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Разбирам амбициите да имаш собствена идентичност и независимост, но когато дори на територия не притежаваш най големия дял, няма как да бъдеш уникален. Република Северна Македония притежава едва 38% от територията на цяла Македония. Нещо повече, даже да прибавим и българските около 10% пак не правят половината. Да имаш голям оптимизъм, в тази ситуация и да се опитваш да диктуваш, е меко казано нер виж още ›› еално.
 • Октомври 4 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Една Мечта за една Обединена Социалистическа Народна Република България която гради Комунизма. Една Мечта за която загина и Другарият Методи Шатаров.Беше убит по заповед на тито от предателска ръка. Загина и Другарят Георги Делчев. Той не искаше кобурготска Обединена България . Искаше една Обединена България ама управлявана за Народа България на Прогреса . Такава Обединена България искаше Другаря виж още ›› т Георги Делчев
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Ти си дезертьор89, мечтаеш да се криеш под фустата на майка си! Чурук!!!
  : 1 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Г-н Заев, а на вашия Александър, Северномакедонски ли му казвате сега?
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Заев, ела в България и хубаво се огледай! Виж на какво дередже сме след 30 години преход и политици с началници в чужбина!
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  А с началници от сесесерето къде стигнахме?!?!
  : 4 !
 • Анонимен 2.2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  2.1 Пак е Плювачът Циклоп, той е Главанак - тъп, озлобен и гламав ! Дядката Циклоп - психара .
  : 1 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  А преди глаголицата на йакъв език са гиворили в географската област македония...гръцки византийски,албански,тракийски,турски,римски,варварски?
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Няма македонски език ...има кирилица създадена в държавата българия по ония времена
  : 1 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Глаголица и Кирилица са писмености, а не език. Създадени са да обслужват основно български, но и други езици произлизащи от така наречения "тракийски", а по късно "славянски". Тези названия са дадени от гърци, римляни и други които са имали за цел да заличат името българи и всички произлизащи от него названия от употреба.
  : 0 !
Нагоре
5-те зодии с ново гадже през февруари
5-те зодии с ново гадже през февруари

Вторият месец от 2020 вече настъпва, а с него и дългоочакваният шанс за намиране на сериозна половинка за някои от зодиакалните знаци. Всички знаем,...

Последно в Актуално