Машина от думи

21647
Машина от думи
Снимка: Жанет 45

По-лесно е да напишеш стихотворение, отколкото разказ, а да не говорим за роман. И това е така заради чисто техническия детайл със свободното време, търпението и волята за работа часове наред. Същевременно стихотворението е по-въздействащо, да кажем, от есе (или поне така смята авторът). Стихотворението може да застане почти както си иска, може да бъде свободно, сковано или бледозелено. Ето защо тази книга е пълна със стихотворения, които можеха да бъдат разкази, лекции, речи и статии. Много от тях всъщност са упражнения на мисълта, възникнали от случайни реплики в приятелски разговори.

Владислав Христов

Манол Глишев е роден на 12.06.1983 г. в София. Негови текстове и преводи са публикувани в сборника "Omnia vincit amor" на СУ "Св. Климент Охридски", "Капитал Light", портала "Православие", "Литературен вестник", хартиения блог "Ариергард", електронните списания "Кръстопът", "Mediaevalia" и "Public Republic". През 2009 г. е застъпник на романа "Властелинът на пръстените" в кампанията "Голямото четене" и печели първа награда за есе на конкурса "СтоЛица" (2009).

"Няма места за сбогуване" - поезията на Иван Брегов

Иван Брегов е роден през 1986 г. в Бургас. Публикува стихове в периодичния печат от 2002 г. На 16 години получава поощрителна награда...

Пише, превежда и поддържа блога "Луд на шарено се радва". Манол стана известен на широката публика с активното си участие в антиправителствените протести от лятото на 2013. "Машина от думи" е първата му стихосбирка.



Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги