Травма център отваря в бургската болница догодина

14137
Травма център отваря в бургската болница догодина
Снимка: БГНЕС

Промени в структурата на МБАЛ-Бургас бяха обявени днес.

От една страна в нея отваря травма център. Той ще започне да работи към края на следващата година. Това съобщи днес на пресконференция д-р Георги Матев, изпълнителен директор на болницата. Травма центърът ще има зала и отделен портал за деца.

В Бургаската болница спешно търсят кръводарители

МБАЛ-Бургас спешно търси кръводарители от всички кръвни групи. От отделението по трансфузионна хематология обясняват, че само за послед...

Сред приоритетите на болницата догодина ще е изграждането на слънчеви колектори с проект за енергийна ефективност. Това съоръжение ще осигури достатъчно енергия за хирургическия и терапевтичния корпус, каза още д-р Матев.

Предстои в болницата да бъдат създадени нови пет отделения, които са важни за жителите на региона. Ще има Отделение по термична травма и пластична хирургия, Отделение по гръдна хирургия, Отделение по лицево-челюстна хирургия и Отделение по хипербарна оксигенация. Петото отделение ще е кожно.

Помещенията, където то ще се намира, се нуждаят от ремонт. За него ще се гласуват 180 хиляди лева от местния бюджет, информира БТА.

По време на днешната пресконференция стана ясно, че кожният диспансер става отделение в МБАЛ-Бургас. Ръководителят на звеното д-р Лорис Мануелян обяви, че в този си вид не може да изпълнява до край функциите си и непрекъснато се нуждае от дофинансиране, тъй като държавата е спряла финансирането на диспансерната дейност в дерматологията до минимум.

25 медицински сестри не достигат в Бургаската болница

Бургаската болница спешно търси да назначи 25 медицински сестри. Това съобщиха от лечебното заведение. Има недостиг и на лекари. Най-мн...

Община Бургас е осигурила допълнителни средства за финансиране на Кожния диспансер за цялата година, но ще работи в тази посока като до края на следващата година в МБАЛ-Бургас да бъде разкрито Отделението по кожни заболявания, информира агенция "Фокус".

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас