Христо Стоичков подкрепи кампанията "Резервирай в България" (ВИДЕО)

1876
Христо Стоичков подкрепи кампанията "Резервирай в България" (ВИДЕО)
Снимка: Министерство на туризма

„Много българи се възхищават на чуждите курорти, но целия свят се възхищава на България! Нямам търпение да доведа моите приятели да видят морските курорти и красивите планини, защото знам, че у дома е най-хубаво!“, с тези думи най-известният българин по света Христо Стоичков подкрепи националната онлайн кампания в подкрепа на българския туризъм „Резервирай в България“. С изказването си легендарната ни осмица ще постави началото на инициативата на 8 май, като датата не е избрана случайно – в навечерието на отпадането на извънредното положение в страната, българите ще могат да се запознаят с най-новите и атрактивни оферти за ваканция у нас чрез иновативно онлайн изложение.

Проявата е под егидата на Министерство на туризма, Български Съюз по Балнеология и СПА туризъм и Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия. С видео обръщение Зад Океана Камата споделя, че няма търпение да доведе в България най-добрите си приятели. Заобиколили футболната ни легенда те с усмивка споделят: „Ще дойдем в България!“.

Очакват ли ни по-ниски цени на хотелските услуги през лятото?

47% от хотелите у нас казват, че ще намалят цените за летния сезон. Има жестока конкурентна борба. Ще видим различни маркетингови страт...

Кампанията обединява редици авторитетни и обичани личности, като сред тях е и най-успешният ни състезател от Олимпийски игри - Мария Гроздева. Тя посочва, че годишно България е посещавана от милиони туристи от чужбина и призовава българите да преоткрият красивите места в страната си. „България е красива държава, която годишно привлича милиони туристи от цял свят. Световната пандемия ни изправи пред нови трудности и предизвикателства. От дома си аз и моето семейство пожелаваме на всички да бъдете здрави! Подкрепям националната кампания да почиваме в България. Преоткрийте красивите кътчета на родината си, на Южното и Северното Черноморие! Заедно да помогнем на туристическия бизнес в България! Резервирай в България!“, отправя своят апел двукратната олимпийска шампионка, която е носителката на 5 медала от 6 Олимпиади и е с рекордно класиране за седмо участие на Игрите в Токио - постижение, което нито един български спортист не е постигал.

Онлайн туристическото изложение „Резервирай в България“ е организирано от специализирания сайт за туризъм bgtourism.bg, и с техническата подкрепа на URBO. От 8 до 10 май близо 150 участници - дестинации (Общини), хотели и места за настаняване, туристически забележителности, туристически обекти и компании, които са в сферата на туризма, ще имат възможност чрез онлайн каналите на медията безплатно да презентират своите възможности в областта на сектора. Туристическият бранш, който е взел сериозни мерки за безопасна ваканция, излиза с нови предложения и атрактивни оферти към българските туристи, които ще дадат възможност за богат избор за качествена почивка и за нови предложения за събитиен туризъм.

Програма на Онлайн изложението „Резервирай в България“

8 май – Представяне на хотели и места за настаняване; туроператори; компании, свързани с туризма

На 1 юни плажовете ще са готови, но кога точно ще отворят тепърва ще се решава

На 1 юни плажовете ще са готови, защото така е по договор и по закон. Надявам се да можем да стартираме още тогава. Това заяви пред bTV...

9 май – Представяне на туристически забележителности; хотели и места за настаняване

10 май – Представяне на хотели и места за настаняване, дестинации (общини)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Официално: Над 1,1 милиарда е печалбата ни от "Турски поток" досега

Енергийният министър заминава за Турция да предоговаря с "Боташ"

Най-големият безмитен магазин в България отвори врати

Повече компании в България смятат да наемат нови служители през летния сезон

ЕЦБ: Очакванията за инфлацията на потребителите в еврозоната вървят надолу

Гвоздейков подписа с поляци за доставка на 7 двуетажни влака

Забрана за рекламата на хазарт мина на първо четене със заявки за бързо приемане

Къде са най-евтини бензинът и дизелът в България: Цените в седмицата 20.04-26.04.24

Евтим Милошев очаква успешен летен сезон

СЗБ: Българските институции най-сетне поставиха туризма като приоритет

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика