Как много шофьори убиват окачването на колата си

3200
Как много шофьори убиват окачването на колата си
Снимка: unplash

Ресурсът на елементите на окачването зависи не само от избраната марка компоненти, но и от характеристиките на работата на автомобила. Експертите от изданието TNews посочиха кои вредни навици на шофьорите водят до преждевременна повреда на тези важни детайли на превозното средство.

Отказ от загряване

Къде по автомобила може да избие ръжда в края на зимата

В края на зимата шофьорите могат да се сблъскат с неприятен проблем - появата на ръжда на най-неочакваните места по автомобила. Този пр...

Елементите на окачването, подобно на други технически компоненти на машината, трябва да се затоплят, особено при студено време. След стоене на едно място основните детайли като шарнири, накрайници и други са подложени на сериозно натоварване, като гумените уплътнения могат да се спукат, ако се поддържа агресивен стил на шофиране през първите няколко километра след започване на движение.

Внимателната работа предполага, че в началото на пътуването окачването ще бъде натоварено минимално, като всички неравности по пътя трябва да се преминават внимателно, а престрояването и смяната на посока на движение да се извършват гладко.

Преминаване през локви

Издръжливостта на сферичните и други шарнири, затворени в гумени обвивки, зависи от естественото износване на гумата, както и от шофирането през големи локви. В случай на намокряне и последвало замръзване, гумираните елементи се разкъсват. Водата попада в образуваните пукнатини, замръзва и с течение на времето уврежда съответния детайл.

Претоварване

Какво трябва да направите с колата си преди пролетното затопляне

Пролетта наближава, което което означава, че наред със слънцето и приповдигнато настроение собствениците на автомобили ще се сблъскат и...

Нормалната товароносимост на пътническия автомобил е около 500 кг. Теглото е изчислено като се вземат предвид пътниците и се очаква то да бъде равномерно разпределено. Ако се премести само към багажника, тогава задната ос ще получи сериозно натоварване, което ще доведе до повреда на елементите на окачването. На първо място ще пострадат стойките на амортисьорите.

По-големи колела

Най-ефективният метод за повреда дори на ново окачване е поставянето на големи джанти с ниско профилни гуми. В допълнение към красивия външен вид ще се добави 5-10 кг тегло спрямо стандартните колела. В допълнение, такива промени ще създадат допълнително натоварване върху всички елементи на окачването, тъй като ниско профилната гума абсорбира ударите по-лошо при шофиране по неравности.

Забавяне на подмяната на консумативи

Тъй като всички елементи на окачването работят във взаимодействие и зависят един от друг, навременната подмяна на консумативите ще помогне да се избегнат сериозни повреди. Затова и трябва да се следи за състоянието на съответните детайли и когато някой от тях бъде увреден, замяната му с нов трябва да става незабавно.

Шофьорските грешки при преминаване на „легнал полицай“

Всеки шофьор избира за себе си свой собствен начин за шофиране на неравности, опитвайки се да сведе до минимум отрицателното им въздейс...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Ford предложи конкурент на Tesla Model Y в Европа

Всички победители в конкурса „Световен автомобил на годината" се оказаха електрически

Защо е опасно да се зарежда автомобил с включен двигател

5 автомобилни компании отказаха да спасят застрашен от фалит производител

Популярна автомобилна компания произведе своя последен дизелов автомобил

Руски производител регистрира търговското име „Волга“

3 неща, които са забранени при поставянето на летни гуми

Audi пенсионира суперколата си

За първи път от 20 години в света има нов лидер по продажби

Вижте как се произвеждат колите на Tesla (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com