Тройната коалиция се връща на власт, вероятно със същите дефекти, които имаше

5534
Тройната коалиция се връща на власт, вероятно със същите дефекти, които имаше

Тройната коалиция се връща на власт, вероятно със същите дефекти, които имаше. Това каза историкът и директор на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров, предаде Фокус.

"Това са именно: липса на всякаква отговорност в министерствата, които ще бъдат в квотите (защото ще има и тайни квоти, договорени тайно), ще стигнат отново 40% комисионните от всеки „спечелен” проект", каза проф. Димитров.

Ние не сме малка нация, никога не сме били, няма и да бъдем. Трябва да си повярваме и да потърсим своите герои

По случай 137-та годишнина от Априлското въстание министър-председателят и министър на външните работи Марин Райков поднесе венци и п...

„Доган или други експоненти на тази партия ще получават по 2 млн. лв. хонорар за изпълняване на хидротехнически услуги и други подобни неща, с които сме дълбоко свикнали. Отново Масларова ще ремонтира сгради на цена три пъти по-голяма от цената за построяването на нова сграда”, каза още той.

„Големият проблем на тези избори беше липсата кампания и мощното участие на прокуратурата в нея, която през изтеклия месец зае страниците и телевизионните екрани вместо ръководителите на политически партии, които трябваше да обясняват програмите си. Вместо това ние разговаряме за законни СРС-та, незаконни СРС-та и т.н. Целта беше да се отвратят избирателите и да не гласуват. Наистина, гласуваха 50 на 100 от избирателите – най-нисък досега процент. Мисля, че това ставаше по сценарий на БСП и ДПС, защото техните електорати са ограничени”, каза Димитров. Според него двете партии, които имат точно определен електорат – БСП си го знае – 700 000 души, ДПС също си го знаят – 400 000 души.

„Те нямат периферия за разлика от другите партии, които могат да имат много голяма периферия, но тя може да се свие. Именно с такъв тип кампания, наречена „черен PR”, гласовете на тези партии, които общо правят 1 100 000 изведнъж да придобият по-голяма тежест като проценти и брой депутати за сметка на ГЕРБ”, каза още проф. Димитров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com