Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Има опасност да участва във войната в Украйна. То има опасност от всякакви неща

06 юни 2024, 07:50 часа • 4049 прочитания

Тези реплики бяха разменени между Атанас Зафиров, депутат от БСП в последния парламент, и водещата на сутрешния блок на bTV Мария Цънцарова. Цънцарова изрично подчерта, че никой не е предлагал България да праща войници на Украйна, но Зафиров говори БСП да е гарант за решение да не се въвличаме във войната в Украйна.

На съждението на колегата на Цънцарова - Златимир Йочев, че след като Зафиров и БСП говорят просто така за мир в Украйна, то другият вариант е Русия малко по малко да превземе Украйна и че Киев е инициатор на нова среща за мир в Швейцария, Зафиров заговори как в Швейцария ги нямало Русия и Китай.

Опорки в стил Путин

Други основни моменти в политическата агитация в полза на БСП за изборите 2 в 1 на 9 юни на Зафиров:

  1. Българите били ужасени от ескалацията на войната в Украйна. Пример как нещата изобщо не са черно-бели: Путин смени заплахите с ядрено оръжие с други: Ракети срещу ракети (ВИДЕО)
  2. На мирната конференция в Швейцария Украйна не е поканена. Швейцария изрично на няколко пъти посочи, че е направила всичко възможно да отправи покана към Русия да участва, по всякакви канали, и поканата е била отхвърлена: Швейцария: Рано или късно, Русия трябва да присъства на среща на върха за мир
Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес