X
 
 

Вместо пазарна стигнахме до стражарска икономика

2674 3
Вместо пазарна стигнахме до стражарска икономика
Снимка: БГНЕС
"Вместо пазарна стигнахме до старажарска икономика." това каза икономистът проф. Димитър Иванов в интервю за bTV.

"Първият ден от болничния да не се плаща у нас е показателен докъде сме стигнали след 30 г. преход. Вместо да говорим за една пазарна, корпоративна култура и организационна лоялност, ние започнахме да обвиняваме нашите граждани, че са лъжци", беше категоричен Иванов.

Да бъде една година сушава зависи от Всевишния, но ние нямаме контакт в този момент

"Да бъде една година сушава зависи от Всевишния, но ние нямаме контакт в този момент. Но това не е възложено само на Всевишния, в Бълга...

Според него има редица дупки в държавните финанси и ефективността на министерствата. Освен това смята, че в Бюджет 2020 г. липсват реформи.

Вдигането на заплатите е малка стъпка напред, но всъщност не решава големите проблеми и не може да замаскира социалното неравенство през последните десетилетия, допълни още проф. Иванов.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • BG достига средния БВП на ЕС след 67 години! 2 BG достига средния БВП на ЕС след 67 години! преди 3 седмици Профил на трол?
  Martin Dimitrov:(facebook.com/VeselinDremdjiev/videos/vb.1693793717548818/2414151428852393/?type=2&theater) не може да се продължава с политика, която обрича BG да достигне средния БВП на ЕС след 67 години:youtube.com/watch?v=0ZWzv2JeONA
 • ГРОБарите с милионите 1 ГРОБарите с милионите преди 3 седмици Профил на трол?
  Пенсията на един "СТАР" пенсионер е 3 (три) ПЪТИ ПО- МАЛКА, отколкото пенсията на един "НОВ" пенсионер, при абсолютно същите условия !
 • АнонименА СЕГА КАЖЕТЕ КОЙ МИНАТ 1.1 АнонименА СЕГА КАЖЕТЕ КОЙ МИНАТ преди 3 седмици Профил на трол?
  ИМА "МАЛКА" РАЗЛИКА- НОВИЯТ ПЕНСИОНЕР РАБОТИ 6/7 ГОДИНИ/АЗ ЛИЧНО 42Г ТРУДОВ СТАЖ И 7 ГОДИНИ НАД ПЕНСИОНЕРИТЕ НА 55Г/ ПОВЕЧЕ ОТ "СТАРИТЕ" ПЕНСИОНЕРИ. АКО ЕДИН СТАР ПЕНСИОНЕР ВЗИМА 350ЛВ, ТОЙ ЗА 7 Г МЕ МИНАВА С 29 400ЛВ- А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ СЪМ РАБОТИЛА БЕЗ ДА МЕ ПИТАТ КАК ИЗДЪРЖАМ И НЕ СЪМ ПОЛЗВАЛА НИКАКВИ ОБЛЕКЧЕНИЯ ЗА ВЪЗРАСТ КАКТО ИМА В НЯКОИ ЕВРОПЕЙСКИ СТРАНИ.
  : 2 !