Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как е правилно да пиете водата, ако искате да отслабнете?

24 април 2024, 08:20 часа

Знаете, че водата има ключова роля за човешкия организъм. Ако искаме тялото ни да функционира правилно, трябва да имаме добра хигиена на пиене на вода.

Освен всичко останало, водата помага и за отслабване. Тук обаче трябва да споменем, че става въпрос за правилен прием на прозрачната течност. В противен случай консумацията ѝ няма да доведе до ефективност.

Как трябва да пием вода, за да отслабнем?

Още: Какви огромни ползи ни носи водата от овесени ядки?

Изобщо не е нужно да пиете огромни количества вода, ако искате да отслабнете. Трябва да знаете какво да добавите към нея за максимално добри резултати. Именно за това ще си говорим в днешната статия.

Мед

Този продукт насища клетките с антиоксиданти, регулира храносмилателната система и паралелно с това насърчава елиминирането на мазнините. 1 ч.л. мед, добавена към чаша вода със стайна температура.

Ябълков оцет

Още: Последствията от пиенето на бутилирана вода ще ви изненадат

Тук е много важно да не прекалявате с киселата съставка, макар действието от нея да е несравнимо. Една лъжица оцет, добавен към чаша с вода, успява да регулира нивото на глюкозата, както и да се пребори с чувството на глад.

Мента

Ако искате да забързате метаболизма си, може да пробвате чай с мента. Сварете една чаша вода и добавете няколко свежи листа мента. Оставете ги във водата за 15 минути и след това консумирайте. Приемайте тази напитка 3 пъти на ден.

Лимон

Още: Само по 1 чаша топла вода на гладно - върши чудеса за тялото

Колкото и да не ви се вярва, лимонът води до бързо сваляне на килограми и при това без никакви усилия. От вас се изисква да изстискате половин цитрус в чаша с топла вода и да консумирате всеки ден преди закуска. Този ритуал ще ви помогне да се отървете от минимум два килограма за две седмици.

Не забравяйте, че водата е много важна за здравето ни. Трябва обаче да знаем как правилно да я консумираме, ако искаме да ни помогне с отслабването.

Статията има само информативна цел. Не замества консултацията с лекар, нито балансирано хранене.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес