Апокалипсисът от Слънцето ни подмина

19758
Апокалипсисът от Слънцето ни подмина

Апокалиптичната магнитна буря подмина Земята въпреки мощните изригвания на Слънцето. Те бяха най-силните от два века насам. Но се случиха от обратната страна на Слънцето. Затова и на Земята изригванията не са се усетили, уточниха от НАСА, предаде БЛИЦ.
Експертите са категорични, че през следващите дни са възможни смущения в магнитното поле, но те няма да бъдат нито толкова силни, нито толкова фатални. Информацията за мощната магнитна буря идва от записи на американски спътник, който изследва обратната страна на Слънцето.

Астрономите на НАСА предрекоха мощно изхвърляне на плазма още преди два месеца и сравниха силата на изригването с ядрен удар срещу Земята.

В момента на повърхността на Слънцето стават коронарни изхвърляния на маса със силни ударни вълни. Изригванията не могат да повлияят на хората и комуникациите. Затова и не са засечени проблеми с интернета, електричеството и сривове в системите.

Силната магнитна буря ни се размина

Учени от различни страни днес очакваха най-мощната магнитна буря от няколкостотин години насам. Последните снимки на Слънцето показват,...

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com