Учени от НАСА: Утре Земята може да потъне в мрак

47142
Учени от НАСА: Утре Земята може да потъне в мрак

Утре се очаква най-силната магнитна буря на Земята през последните 200 години, предупреждават специалисти от НАСА и лабораторията за рентгенова астрономия на Слънцето към Физическия институт “Лебедев”, предаде БЛИЦ.
Такава магнитна хипер атака може евентуално да доведе до глобална катастрофа. В Африка ще се вижда северното сияние, а за съществуването на интернет и мобилните комуникации трябва да забравим. Всичко, което е свързано с електричеството, ще спре да работи, пише сайтът 30dumi.eu.

Слънцето започва поредният си 24-и цикъл на активност, показват особените петна, които се появяват на повърхността на слънчевата плазма, и които са открити от спътника STEREO – специален инструмент на НАСА.

“Това е най-голямото събитие за последните 200-300 години” – казва Майкъл Кайзер, изследовател в отдела за хелиофизика на NASA Goddard Space Flight Center.

Последният човек, свидетел на подобни петна по слънцето, е Галилео. За първи път той ги наблюдава в началото на 17 век, когато те са по-малки.

След 28 цикъла, които са добре документирани, от 1745 г. до наши дни сериозни огнища не са били наблюдавани. Това означава, че по неизвестни причини минимумът е продължил повече от обичайното “, казва Кайзер.

Ще видим ли голямата слънчевата корона – гигантска експлозия на плазмата на слънцето (CME) - същата, както през 1859 г.? Най-вероятно тя ще бъде още по-голяма.

Учените вече започват да разбират правилно историческото значение на слънчева буря през 1859 г. И на 22 септември 2012 г. бурята може да се случи отново и да е най-мощното нарушение на йоносферата на Земята досега.

Редактор: Ая Косарова

Слънцето - афродизиакът на лятната почивка

Сайт за запознанства установи, че слънчевата светлина е това, което най-вече кара жените да се чувстват в настроение за секс по време...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос