Прокуратурата отказа да разследва развитите болтове от колата на Лозан Панов

5049
Прокуратурата отказа да разследва развитите болтове от колата на Лозан Панов
Снимка: БГНЕС

Военно-окръжна прокуратура София отказа да образува наказателно производство по твърденията за инцидент с автомобила на НСО, обслужващ председателя на ВКС Лозан Панов.

Във връзка с публикация от 06.06.2017 г. в сайта на „Правен свят“ със заглавие „Колата на НСО, ползвана от Лозан Панов, с развити болтове“, Военноокръжна прокуратура - София се самосезира и извърши проверка.

Панов: Ако съдът е черният дроб, то обществото ни страда от тежка цироза

Ако съдът е черният дроб в обществения организъм, това означава, че българското общество страда от тежка форма на цироза. Това заяви пр...

В хода на проверката са снети обяснения, изискана е документация и са изготвени експерти справки, пише БГНЕС.

С постановление от днес, 19.06.2017 г., военно окръжна прокуратура отказа да образува досъдебно производство. Наблюдаващият прокурор е приел, че „не са налице достатъчно данни по смисъла на чл.211 от НПК, от които да се направи основателно предположение, че е извършено престъпление от серж. Я.Б.С.; длъжностните лица от НСО – дежурен диспечер, дежурен по КТП са изпълнили служебните си задължение по обслужване на автомобил, собственост на НСО, и няма данни за умишлено повреждане на лекия автомобил от трети лица /изложено в т.13/.“.

Actualno.com припомня, че на 6 юни бе оповестен случай за инцидент с развити болтове на гума на автомобила на Националната служба за охрана (НСО), който ползва председателят на ВКС.

В началото на юни след заседание на пленума на Висшия съдебен съвет, шефът на ВКС отпътувал с автомобила на НСО за Берковица, където присъствал на встъпването в длъжност на новия председател на районния съд Юлита Георгиева. По пътя натам Панов и шофьорът му чули странен шум, но не успели да установят откъде е. Вече на връщане спрели в малко населено място и тогава шофьорът видял, че на задната лява гума липсват два болта, а други три са развити.

НСО е скрила от прокуратурата за повредената кола на Лозан Панов

Днес, 7 юни, Националната служба за охрана (НСО) е подала информация на прокуратурата за инцидента с колата на председателя на ВКС Лоза...

Ден след като стана ясна информацията за инцидента, главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че има самосезиране на Военно-окръжна прокуратура.

За случилото се Лозан Панов уведоми и държавния глава Румен Радев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com