Водачът на ТИР-a е виновен за влаковата катастрофа

9362
Водачът на ТИР-a е виновен за влаковата катастрофа
Снимка: БГНЕС

Водачът на ТИР-a е виновен за катастрофата на влака вчера вечерта на пътя за Септември, понеже не е спазил правилата за преминаване на жп прелез, каза главният ревизор по безопасността в НКЖИ Бисер Минчев пред БНТ.

При катастрофата има 6 пострадали пътници, като една жена е в критично състояние. Машинистът е реагирал адекватно, но не е успял да спре влака навреме, заради дължината на спирачния път.

Чавдар Трендафилов от БДЖ пък увери, че пътниците в злополучния влак ще получат обезщетение, засега обаче не се знае размерът му. Движението по маршрута е възстановено тази нощ.

Припомняме, че две жени са в много тежко състояние след като камион се блъсна в пътническия влак Пловдив- София в Септември вчера следобед.

И двете жени са с мозъчна контузия. Тежко пострадал, но без опасност за живота, е шофьорът на камиона, пресякъл на червено неохраняем жп прелез. Още трима души - един мъж и две жени, са настанени в Областната многопрофилна болница в Пазарджик. Те са с леки наранявания.

Всички пострадали пътници са пътували в първия вагон на влака, който е смачкан от силния удар. Прозорците на вагона са изпочупени, а един от тях е разцепен от метална колона и е твърде вероятно точно тя да е причинила сериозните наранявания на двете жени. Камионът е влачен от локомотива поне 100 метра.

 

 

Катастрофа между влак и камион при Септември, има пострадали

Пътнически влак е блъснал товарен автомобил в района на индустриалната зона в град Септември. Инцидентът е станал на жп линията София-...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com