Бели балони политат на София по повод 200 години от рождението на Рихард Вагнер

10460
Бели балони политат на София по повод 200 години от рождението на Рихард Вагнер

Двеста бели балона ще полетят утре в небето в градинката на „Кристал” в чест на 200-годишнината от рождението на Рихард Вагнер. Церемонията, с начало 13:00 часа, е част от Вагнеровите дни, стартирали на 10 май с конференция в БАН. Същият ден бе открита фотоизложбата „Пръстенът на нибелунга” със снимки на Виктор Викторов, посветена на постановката на едноименната тетралогия от германския композитор в Софийската опера и балет.

В продължение на пет години първият оперен театър у нас подготвя грандиозния проект за поставянето на цялата тетралогия. През 2010 г. е поставена първата опера „Рейнско злато", през 2011 „Валкюра", през 2012 „Зигфрид".

Правнучка на Вагнер хвърля повече светлина върху живота на композитора

Правнучката на Рихард Вагнер Катарина Вагнер възнамерява да предаде на провинция Бавария, Южна Германия, фамилни документи, за да ос...

На 22 май с премиерата на „Залезът на боговете" се поставя дългоочакваната последна част от тетралогията. В края на юни, за първи път в България и на Балканите, Софийската опера и балет ще постави целия „Пръстен на нибелунга". Режисьор на четирите опери е акад. Пламен Карталов. Екипът, който реализира мащабния проект, включва диригентите Павел Балев, Ерих Вехтер и Велизар Генчев, художника Николай Панайотов и музикалния педагог Рихард Тримборн. Той е работил с едни от най-известните диригенти на 20-ти век - Савалиш, Бьом, Караян. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com