Гугъл отдаде почит на бащата на съвременното оригами

6531
Гугъл отдаде почит на бащата на съвременното оригами
Днес се навършват 101 г. от рождението на майстора на оригами Акира Йошизава

Гугъл отбеляза 101-та годишнина от рождението на Акира Йошизава, смятан за бащата на съвременното оригами, като пресъздаде логото си с нагъната хартия.

Йошизава пресътвори традиционното японско народно изкуство и по време на кариерата си създаде десетки хиляди творби и измисли много нови техники, използвани от съвременните артисти. Той измисли техниката "мокро сгъване", която позволява да се използва плътна хартия за създаването на красиви форми, съобщава БГНЕС.

Руски хакер проби Google

Изобретателен хакер успя да пробиe защитата на интернет браузъра на Google, съобщава "Форбс". В контролираната среда на хакерското с...

Гугъл помолил калифорнийския художник, специалист по оригами, Робърт Ланг да създаде триизмерното лого по повод годишнината от рождението на Йошизава.

"Възползвах се от този шанс. Гугъл зададе параметрите на дизайна - собственото му лого, разбира се, но то трябваше да бъде пресътворено като оригами, които след това да бъдат украсени с дизайни на Йошизава. Създадох два вида лого за Гугъл - едното в класически оригами стил, а другото в триизмерна версия, основаваща се на различни дипли.

От Гугъл харесаха надиплената версия, така че се заех с дизайна и прегъването на останалата част от логото. Диплите са създадени чрез подреждането на много копия на един дизайн върху широк правоъгълен лист хартия. Получената прегъната форма е сравнително сложна, но от концептуална гледна точка тя беше доста лесна", обяснява Ланг.

"Пеперудите в логото са прегънати от един от най-ранните и най-култови дизайни на Йошизава. Той е измамно прост, но може да изразява голяма изкусност в оформянето и отношението. Комбинацията от простота и дълбочина е част от есенцията на оригами и е ключов момент в работата и наследството на Йошизава", допълни Ланг.

България 3D на картата на Гугъл до месеци

След няколко месеца ще може виртуално да наблюдаваме, търсим и движим по квартали, улици и сгради в България чрез Гугъл.  Търсачката з...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com