На 15 юли започва Международният балетен конкурс във Варна

11627
На 15 юли започва Международният балетен конкурс във Варна

25-ият юбилеен Международен балетен конкурс във Варна започва на 15 юли 2012 г., съобщават организаторите.

Събитието ще премине под почетния патронаж на UNESCO. Организатор е Фондация "Международен балетен конкурс - Варна", а съорганизатори - Министерството на културата, Община Варна и Постоянният танцов комитет на ITI и CID към UNESCO, предаде БГНЕС.

Международен ден на балета

Чества се от 1982 г. по инициатива на Международния театрален институт по повод годишнината от рождението на френския балетмайстор, ре...

По традиция най-младите участници ще запалят огъня на Балетната олимпиада на 15 юли в Летния театър на морския град. Празникът на младостта и красотата ще продължи до 30 юли и ще завърши с гала концерт "Среща на поколенията". В него на една сцена своето изкуство ще покажат най-новите носители на награди и победители в минали издания на конкурса.

Балетният конкурс се завръща в програмата на Българската национална телевизия за радост на почитателите, които не могат да дойдат до Варна. БНТ2 ще направи пет преки включвания от най-вълнуващите моменти от световното събитие. Балетната олимпиада ще стигне и до поклонниците на танца от цял свят с излъчванията по сателитния канал BNT World – БНТ Свят.

Първият тур от програмата на балетния конкурс ще продължи от 15 до 19 юли. В него 66 състезатели от 20 страни ще покажат образци на класическата хореография. Вторият тур ще бъде от 21 до 24 юли. Кандидатите от старша и младша възраст ще играят класика и съвременни произведения. Третият, финален тур за разпределяне на призовете, ще е на 26 и 27 юли отново с класика и съвременна хореография.

Наградите ще бъдат обявени на 29 юли от 20.30 ч. с концерт на победителите. На 30 юли от 21 ч. е гала концертът "Среща на поколенията". Всички прояви са в емблематичния Летен театър на Варна, превърнал се в запазен знак на Балетната олимпиада. Вицепрезидентът Маргарита Попова е патрон на Международния балетен конкурс – Варна.

Холивуд открадна сценарий на български автор

В България има талантливи автори с оригинални идеи, които обаче явно е по-лесно да бъдат откраднати, отколкото осъществени, както си му...

Редактор: Калина Здравкова

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com