"София диша" днес превзема "Пиротска"

16818
"София диша" днес превзема "Пиротска"

Днес между 16:00 и 22:00 часа фестивалът "София диша" ще преобрази ул. "Пиротска". Темата на днешното издание е "Ветрове от цветове", съобщи "Фокус".  Различни видове визуални изкуства - графика, анимация, дизайн и фотография ще преобразят пространството на улицата. Артисти ще демонстрират стрийт и арт инсталации.

Гражданите ще могат да видят уникален велосипед от дърво, дело на Георги Байлов.

Кайно Йесно Слонце: Добрата песен просто е добра - когато човек я слуша, чува себе си

Група "Кайно Йесно Слонце" (Kayno Yesno Slance) е едно от българските участия на IV Международен арт форум и етнофолк фестивал "БезГран...

От Сдружение на младите психолози в България - "4-ти април", очаквайте интересна и интерактивна програма, която ще включва различни демонстративни игри с посетителите на фестивала, уъркшопи и презентация за сетивата и начина, по който човешкият мозък обработва информацията.

Анимационна магия е проектът, с който "Компот колектив" ще се представи на феста тази неделя. Всеки, който се интересува, ще получи тяхното съдействие и ще може да създаде своя кратка анимация.

Тази година Destructive creation поемат инициативата да преобразят напълно любимия ни Москвич от "Рециклатор", който всяка поредна година намира нови форми и приложения.

По време на "София диша" Мариана и Виктор пък ще припомнят на хората, че не са им нужни хиляди пиксели, ако са решили да се забавляват с аналоговата фотография. Също така са подготвили и малко студио, в което хората ще се снимат с различни физиономии, подтикнати от различни миризми!

Островът на свободата посрещна 362 хиляди Sziget-ци

Тазгодишното издание на фестивала Sziget посрещна общо 362 хиляди посетители за 7-те дни на събитието. Цифрата е малко по-ниска от мина...

Диа Николова, от друга страна, ще създаде пространство, наподобяващо студио за професионални фотосесия, а всеки минувач, имащ желание да участва във фотосесията, ще бъде визуално променен от професионалисти.

Dotherightmix или "Придвижвай се разумно" е тригодишна информационна кампания за устойчива градска мобилност на Европейската комисия. Тази година кампанията ще си партнира с инициативите на "София диша", като разположи своите информационни точки в последните две недели от програмата на фестивала - "Ветрове от цветове" и "Песента на танца", запознавайки българите с екологичните и ефективни възможности за придвижване в града.

Последното събитие от програмата на "София диша" 2013 ще се състои на 25 август, на пешеходната част на бул. "Витоша".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com