Пуделът на Мата Хари

7951
Пуделът на Мата Хари
Снимка: Pixabay

Обута в тъмночервен прилепнал клин със щампи на златни пистолети и петолъчки, марка „Версаче“, Мата Хари седеше замислена пред мраморната маса. В дългите си, обсипани с диаманти пръсти, галили премиери, министри и даже главни прокурори, Мата стискаше висока кристална чаша пълна с боза. Защото макар безкрайно богата и влиятелна, Мата Хари беше истински български патриот!

В този момент до знаменита шпионка, дотича малък кафяв пудел, захапал пачка с долари.

- Не сега, Мечо! - нежно го побутна Хари и отново надигна чашата. Бозата беше силно резлива и бързо завъртя главата на шпионката. Мата се наведе, вдигна нежно пудела и го сложи в скута си. Пачката с долари тупна на пода.

Още: Как ни приеха в Шенген

- Нищо – каза Мата, - ще ти дам друга. В гардероба има много. Останаха ни от фалита на КТБ.

Дали разнежена от кафявия пудел или от резливата боза, но шпионката се просълзи, извади телефона си, започна да гледа стари снимки и да ги показва на кучето.

- Помниш ли Мечо? – прошепна завалено тя. – Помниш ли, когато снимахме царските министри на яхтата с човека на Доктора? Какви красиви времена бяха, а? Монако!

Пуделът излая и се опита да се отскубне, но Мата не го пусна.

Още: Изписано на лицето

- Я да не ми се дърпаш! - плясна го тя и надигна бозата. - Къде си мислиш, че се намираш?! Снимал се там с някакъв главен секретар на МВР и вече стана много важен! А кой те научи, кой те внедри в МВР? Аз те научих! Аз те внедрих! Така че ще си траеш, иначе ще видиш нова пачка през крив макарон!

Кучето изскимтя, но спря да се дърпа

- А така – похвали го Мата и се върна към спомените и бозата. - Ами помниш ли как прокарахме тръбата? Уж турска, уж балканска, уж българска, а то – руска! На това му се вика брилянтна акция! Ами преди това това? За малко да уредим началника да стане шеф на ДАНС!... Но ни прецакаха.

Мечо излая в знак на съгласие, макар че тогава не е бил роден. Мата го почеса доволна между ушите и продължи да превърта старите снимки.

Още: Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

- Но след това! Какви успехи само! Успех след успех! Триумф след триумф! Запис след запис! Снимка след снимка! Колко скандали! Колко компромати! Колко успешни акции... „Ало, Ваньо“? Как само ги изработихме! Ами Мишо Бирата? Да не говорим за къщата в Барселона! Колко страх съм брала тогава да не ме разконспирират! Че и в конкурс за „Мис бикини“ участвах. Обаче най-опасно беше в резиденция Бояна. Като снимах чекмеджетата! За малко да ме хванат! Бях забравила да изключа звука на телефона и за малко да събудя оня изпружения напреко на леглото. Добре, че спи като пън! Ами после? Таман излязох от спалнята и налетях на дрона, дето го пускаше президентът. Ужас, ужас ти казвам, едвам го свалих, добре че метнах едно кюлче по тоя птеродактил! Дори мислех да се откажа от тази опасна професия, обаче от Сараите не разрешиха. И пак добре. Иначе кой щеше да снима президентския съветник с армагани в ресторанта? Кой щеше да разкрие Осемте джуджета, Битката при Чаталджа, бомбата на Гешев... Ама и ти се представи добре, с пачките, дума да няма! Пачки с куче, главсекретар с куче, значи има и пачки с главсекретар. По-умно си от кучето на Павлов!

Мата си наля нова чаша с боза, облегна глава на окичените си с диаманти пръсти и неочаквано горчиво зарида.

- И за какво? За какво беше всичко това? За какво си рискувах живота и пропилях младостта си по спални и резиденции, Мечо? За какво правих толкова компромати, фалшификати и дори реални разкрития? Само в моите компромати-копромати има зрънце истина, ала никой няма нужда от тази истина! Съвсем никой! Хората си искат фъшкии-фалшификати, друго не ги интересува. Скапаха я тая професия, скапаха я тая държавата, така да знаеш!

Мата Хари стана и с несигурна крачка се отправи към спалнята. Зад нея Мечо грабна празната чаша от боза и започна да позира за снимка.

Още: НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

 

Автор: Панчо Христов, Прас Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

10 сглобки, които заслужаваме

Сладко е да си европлювалник, когато ЕС ти плаща сметката

Предлагаме експеримент

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

ДС-т предложения за почетен Патриарх

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

10 сглобки, които заслужаваме
10 сглобки, които заслужаваме

Изборите чукат по джама на нацията като демон, който ни пречи да спинкаме спокойно. Какво утро ни очаква? Ще изгрее ли повече слънце за нас или сме...