12 начина за ефективно изгаряне на мазнини

1506
12 начина за ефективно изгаряне на мазнини
Снимка: iStock

Изгарянето на телесните мазнини е предизвикателство за много хора. За да постигнете желаните дълготрайни резултати, трябва да промените начина си на живот, което включва основно здравословно хранене, редовни упражнения, постоянство и много търпение.

12 начина да се отървете от мазнините и да подобрите здравето си

1. Едно от нещата, които трябва да направите е да включите повече пълнозърнести храни в менюто си и да намалите рафинираните въглехидрати. Това означава да замените белия хляб, сладкишите и тестените изделия с овес, пшеница, елда и други.

2. Храните, богати на повече протеини, спомагат за намаляване на апетита, а оттам и на мазнините. Освен това те активират метаболизма и помагат за запазване на мускулната маса. Сред тези храни са бобовите растения, яйцата, млякото, месото и сиренето.

С тази френска диета ще свалите 8 кг за 2 седмици, без да гладувате

3. Проучвания са показали, че храните, богати на фибри предотвратяват покачването на килограми и намаляват чувството за глад. Богати на фибри са плодовете, зеленчуците, ядките, семената, бобовите растения и пълнозърнестите храни.

4. Мазнините са враг №1, при свалянето на килограми. Това не се отнася обаче за здравословните мазнини, които се съдържат в зехтина, ядките, кокосовото масло и семената.

5. Пробиотиците са полезни бактерии, които ускоряват и изгарянето на мазнините в тялото. Те се съдържат и в някои храни, като кефир, кисело мляко, кисело зеле или комбуча.

6. Наред с диетата, опитайте и периодично да гладувате. Добре е да включите такива дни между тези, в които се храните нормално. Храненето през 8 часа всеки ден, също ще ви помогне да намалите мазнините.

7. Кафето е сред напитките, които също играят важна роля в топенето на мазнините. Стимулирайки централната нервна система, то забързва метаболизма, а оттам засилва изгарянето на мазнините.

Най-добрата диета за септември според Петър Дънов

8. Алкохолът и подсладените напитки са с високо съдържание на калории, което повишава риска от натрупване на мазнини. За сметка на това водата и зеленият чай ще ви помогнат да намалите теглото си.

9. Силовите тренировки са тези, които ще ви помогнат да стопите мазнините и да сте здрави. Те водят до забързване на метаболизма и до запазването на телесната маса.

10. Кардиото е сред аеробните упражнения, които ще намалят натрупаните мазнини и ще увеличат мускулната ви маса. 20 до 40 минути бягане, ходене, плуване или каране на колело на ден ще ви помогнат да влезете във форма.

11. Упражненията с висока интензивност (HIIT) също спомагат бързото топене на мазнините. Резултатите идват бързо и са видими.

12. Сънят също спомага за поддържането на здравословно тегло. 1 час сън е от съществено значение за доброто ви здраве и за намаляване на телесните мазнини. Ето защо е добре да спите повече.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Почистване на тоалетната с кафе - ето как се прави

Как добрата визия ви помага да постигнете успех в живота?

5 важни стъпки за излизане от токсична връзка без разбита психика

Половин чаша от това и подът ще остане чист 1 седмица

Лош дъх - как да го предотвратите и да се отървете от него

Хартиена карта, пари и още 6 неща в колата, носещи големи неприятности

Най-новите вечерни модни тенденции за сезон пролет/лято 2024

Пророчески сънища, способност да лекувате и още 5 признака, че сте мощен екстрасенс

Опасности дебнат от градината – какви са те и как да ги избегнем?

Как да разберем дали маратонките са оригинални?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com