5 трика, с които може да направите сутрешния сандвич много по-здравословен

4166
5 трика, с които може да направите сутрешния сандвич много по-здравословен
Снимка: iStock

Ако има нещо, което не трябва да пропускаме всеки ден, това е закуската. До голяма степен от нея зависи колко енергия ще имаме, в какво настроение ще бъдем, как ще посрещнем предизвикателствата, които денят ни носи. Закуската трябва да е питателна, но и здравословна, което се оказва трудна задача пред мнозина. Всъщност, може да се улесните и то много бързо с някои от нашите съвети. А те включват 5 начина, по които може да направите сутрешния сандвич много по-здравословен!

Добавете яйца – здравословният сандвич е този, в който има яйца. Страхотен източник на протеин, витамини, полезни мазнини. Организмът има нужда от всички тях, за да изпълнява пълноценно своите функции. Освен това яйцата дават енергия за целия ден и поддържат организма сит. Може да добавите яйца на очи към сандвича си, дори да ги направите бъркани или варени. Всички варианти са за предпочитане. Има много идеи за закуска и най-вече сандвичи с яйца, от които може да се възползвате.

5 грешки на закуска, от които качваме килограми

Случвало ли ви се е да се чудите защо спазваната от вас диета никога не дава онези добри резултати, за които гарантират специалистите п...

Прибавете зеленчуци – да, става дума за закуска, не за обяд или вечеря, но това не значи, че зеленчуците нямат място в закуската ви. Напротив – добавете колкото се може повече зеленчуци към закуската си. Те съдържат витамини, антиоксиданти и минерали, полезни за организма. Не съдържат толкова калории, но са засищащи, което ги прави чудесни за всяко време на деня. Смесени с протеини, зеленчуците са чудесна част от вашата закуска.

Подберете хляба – трудно ще направите сандвич без хляб, затова е важно да изберете негов здравословен вариант. Не избирайте бял хляб или всякакви тестени изделия от бяло брашно. Заменете ги с пълнозърнести, които съдържат повече фибри и протеини, които ще направят закуската питателна и полезна. Така ще имате по-добро усещане за ситост.

Добавете сирене – и кашкавал под всякаква форма. Те са много важни, защото съдържат мазнини, но са доста калорични, така че ги прибавете в умерено количество.  Тези продукти са източник на протеини и калций, от които тялото се нуждае. Внимавайте с приема им, но е ги ограничавайте напълно. Балансираното хранене с тях ще ви помогне да намалите холестерола, да контролирате калории и теглото си, но и да хапвате вкусно и питателно.

Добавете постно месо – всички сме чували за прочутата английска закуска, която се приготвя с бекон. Българската е по-вероятно да включа различни колбаси, сушеници и други подобни, които обаче съдържат много мазнини. За да избегнете тези мазнини и калории, изберете да добавите на сандвича си постно месо. Такова е пилешкото, пуешкото и чистото свинско месо.

Опитайте новия хит на закуските – облачни яйца

Яйцата са едни от най-често ползваните хранителни продукти за приготвяне на закуска, обяд, вечеря и десерт. Вероятно сте ги хапвали по ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Урок по Лазаруване – какво прави всяка девойка на Лазаровден?

Защо не трябва да се глезите с безплатни бонбони на рецепцията?

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Как се пише: осигуровки, осигоровки, усигуровки или усигоровки?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com