8 лесни навика, които помагат да отслабнете

109414
8 лесни навика, които помагат да отслабнете
Снимка: Thinkstock

Ето осем сутрешни навика, които ще ви помогнат в борбата с излишните килограми или просто ще ви накарат да се почувствате тонизирани през деня.

Протегнете се!

Изгорете излишните мазнини с... портокали

Искате да изгорите излишните мазнини? За това могат да ви помогнат портокалите - вкусно и евтино решение. Учените провели експеримент,...

След като се събудите не ставайте веднага от леглото, особено ако имате ниско кръвно. В противен случай кръвното ви ще скочи рязко, а това може да провокира спазми в съдовете на мозъка, а от там и главоболие. За да не развалите деня си, най-добре първо се протегнете хубаво, може да направите леко разтягане в леглото. Това със сигурност ще ви ободри и тонизира.

Изпийте половин чаша вода на гладно

Според много диетолози ако сутрин изпиете половин чаша топла вода на гладен стомах може да забравите с проблемите с храносмилането. За повече ефект може да сложите 1-2 лъжички овесени трици.

Пуснете светлина в стаята си

Напоследък учените все по-често споделят мнението, че недостатъчната светлина сутрин и следобед, „чупи“ биологичния цикъл и стимулира образуването на хормона на глада. Така че през есента, когато не ни достига слънчева светлина задължително светвайте лампата веднага след като се събудите. Тази лесна мярка ще ви събуди и стимулира метаболизма ви.

Изгорете излишните мазнини с... портокали

Искате да изгорите излишните мазнини? За това могат да ви помогнат портокалите - вкусно и евтино решение. Учените провели експеримент,...

Разходете се преди закуска или направете 1-2 леки кардиоупражнения

Ако направите тренировката си преди закуска, организмът ви ще използва енергийните си запаси за производството на енергия. Това е чудесен начин за тези, които искат да намалят подкожната си мазнина. Ако имате куче, нещата стават по-лесни – просто го разходете преди закуска.

Изпълнявайте упражненията, слушайки музика

За да изгорите повече калории по време на сутрешната си тренировка избере 2-3 любими песни в бързо темпо, които да слушате. Не ги сменяйте. Така след 2-3 седмици, когато чуете тези песни организмът ви сам ще се включи в режим на активен разход на енергия.

Хапвайте 5 пъти дневно за стройна фигура

Редовното хранене предотвратява затлъстяването. Закуска, обед, вечеря и две хапвания помежду им намаляват риска от наднормено тегло, да...

Направете си билков чай

Много по-добър вариант е да допълните закуската си, не с кафе или черен чай, а с билков. На пазара има различни варианти и може да изберете най-подходящия за вас. А кафето може да оставите за момента, когато отидете в офиса.

Вземете си обяд от вкъщи

Ако искате да отслабнете, не пестете сили да приготвите от вечерта подходяща храна за диетичен обяд (напр. пилешко месо с кафяв ориз), а на сутринта просто вземете кутията. Домашно приготвеният обяд ще ви позволи да контролирате приеманите калории.

Измийте зъбите си добре

Хубавата закуска влияе добре на овулацията

Обилна и хубава закуска помага на жените да забременеят. Повечето храна сутрин, а не вечер може да помогне на жените с поликистозни яй...

Невероятно, но факт: бактерията Selenomonas noxia, която предизвиква кариес може да е една от причините за наднорменото тегло. Така че отделете поне 3-5 минути, за да почистите зъбите си и изплакнете с вода за уста.

ВАЖНО!

Не е задължително да правите всичко от списъка. Поставете си като задача изпълнението на поне 3-4 от тези здравословни навика, които ще ви е най-лесно да правите всеки ден. За всичките 8 едва ли ще ви стигне времето.

Хранете се балансирано, тъй като горните навици само ще допълнят, но не могат да отменят правилното и умерено калорично хранене.

Още съвети за семейни отношения, наука и любопитки четете в сайта sroditeli.com.

Хапвайте 5 пъти дневно за стройна фигура

Редовното хранене предотвратява затлъстяването. Закуска, обед, вечеря и две хапвания помежду им намаляват риска от наднормено тегло, да...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com