8 продукта, които се считат за вредни, но не са

4160
8 продукта, които се считат за вредни, но не са
Снимка: iStock

Свикнали сме да разделяме храната на здравословна и вредна. Здравословната препоръчват да ядем най-често, а втората е по-добре да не се съхранява в хладилника. Нашият списък включва храни, които мнозина смятат за опасни за здравето, но всъщност не са

1. Кафе

Обичайно е да се ограничава употребата на ободряваща напитка, тъй като има лошо действие върху сърцето, повишава кръвното налягане. Така е, но само за хора, податливи на кофеин. За всички останали кафето подобрява настроението, хормоните, ускорява метаболизма и помага за отслабване. Ако след първата чаша се чувствате добре, значи напитката ви се отразява добре.

2. Шоколад

Шоколадът е здравословен сладкиш заради витамините от група В и полиненаситени мастни киселини в съдържанието му. Тази комбинация се отразява перфектно на нервната и сърдечно-съдовата система. Колкото повече какаови зърна има в състава, толкова по-голяма е ползата. Дори да сте на строга диета, дръжте печката наблизо. По-добре е да изядете няколко парчета шоколад, отколкото да се отпуснете и да погълнете висококалоричен десерт.

6 храни, които не трябва да ядете преди лягане

3. Мармалад и желе

Простите въглехидрати се смятат за основните врагове на фигурата. Например, напълнява се от сладко. Всъщност, мармаладът и желето са нискокалорични. В допълнение, десертът съдържа пектин, който е перфектен за правилното функциониране на червата и колаген, който действа върху подвижността на ставите. Разбира се, говорим за натурален продукт без оцветители и други вредни добавки.

4. Червено месо

В напреднала възраст не е добреда се яде свинско или говеждо месо заради "лошия" холестерол. Но това не значи, че е нужно да се изключи напълно. Допустим брой - 1-2 пъти седмично. През другото време заложете на птиче месо или морски дарове, особено мазна риба. Месото на тази риба съдържа омега-3 киселини, които снижават риска от развитие на болестта на Алцхаймер.

5. Паста

Най-полезните продукти са произведени от твърда пшеница. Една порция паста ви кара да бъдете сити. Ако сте на диета, яжте паста без сос. Можете да добавите капка зехтин за вкус. Единственото нещо е, че не трябва да предлагате ястието на хора, страдащи от диабет или непоносимост към глутен.

5-те най-добри летни храни, които всички обичаме

6. Масло

От малко парче нищо сериозно няма да се случи на здрав човек. Но в такъв продукт има много мастноразтворими витамини. Например витамин D, който не е достатъчен през студения сезон. Голяма опасност представляват маргаринът и мазането с високо съдържание на трансмазнини.

7. Сало

Сало диетолозите забраняват заради многото калории. Подобно на маслото, този продукт е с много мастноразтворими витамини. Позволено е да се яде сандвич с няколко тънки филийки на ден. Добавете пикантна горчица или хрян, за да започнете процеса на изгаряне на мазнини.

8. Картофи

Кореноплодът влезе в списъка на нежеланата храна заради популярността на кето диетата, която се основава на протеинови храни. Не отричаме, че в картофите има много нишесте. Но това са сложни въглехидрати, които засищат за дълго време и се усвояват лесно. За хората, които държат на фигурата, порция варени картофи от 100-150 г определено няма да навреди.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com