X
 
 

Безводие заплашва уникален природен феномен (СНИМКИ и ВИДЕО)

568 0
Безводие заплашва уникален природен феномен (СНИМКИ и ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver
Уникалният природен феномен "огнен водопад" в природния парк Йосемити тази година е заплашен от безводие.

Малко валежи и ниско ниво на реката, захранваща водопада "Конска опашка", където се случва явлението, може да разочарова стотици фотографи и туристи.

Новината за това, че тази година може да не се наблюдава явлението, съобщиха властите в Националния парк Йосемити, цитирани от ABC news. Годишно той се посещава от над 3 милиона души. А явлението "огнен водопад" е сред основните атракции, познати в цял свят.

Традиционно "огненият водопад" се наблюдава между 13 и 27 февруари по залез слънце. Тогава водата от водопада Конска опашка, на източния край на Ел Капитан, свети в различни нюанси на оранжевото. Феноменът се случва само в при ясно небе, защото всеки облък би могъл да застраши сиянието,обясняват от Нациоаналния парк. Затова всички ловци на природни явления чакат с часове да заснемат перфектния кадър. Заради популярността на явлението всяка година по това време паркът прилага специален режим на движение и паркиране.

Националният парк е разположен в окръзите Марипоса и Туолъми, щата Калифорния, САЩ, на изток от Сан Франциско. Паркът заема територия от около 3030 km² и се простира по западните склонове на планинската верига Сиера Невада. Йосемити опазва девствени алпийски и субалпийски екосистеми, три гори с гигантска секвоя и едни от най-високите в света водопади. Там през есента и последните месеци се наблюдава силно засушаване, обясняват и метеоролозите.

Actualno.com

Етикети:

Естествени камъни според зодията
Естествени камъни според зодията

В много култури се смята, че природният камък притежава сила и необяснима енергия. Приема се, че всеки представител на Зодиака има собствен камък...