Дръжте тези предмети далече от дома

14374
Дръжте тези предмети далече от дома
Снимка: iStock/Guliver

Суеверни ли сте? Ако да, сигурно внимавате какви предмети поставяте в дома си и от какво да се пазите. Ето кои неща носят нещастие и негативна енергия според фън шуй и някои културни традиции:

СЧУПЕН ЧАСОВНИК

По принцип не е добре да държите стари вещи и такива, които не работят. Особено много това важи за стар или спрял часовник. Според фън шуй часовниците в дома трябва винаги да работят и да са точни, иначе спирате движението в живота си и няма да вървите напред. Ако имате счупен часовник, но изведнъж издаде звук, това е лошо знамение – болест или смърт.

ЛЮЛЕЕЩ СЕ СТОЛ

Всички сме гледали филми на ужасите… Представете си празен стол, който се движи напред-назад в пуста стая. Едва ли е чудно защо суеверните хора предпочитат столовете да стоят здраво на пода. Според ирландските поверия, празният люлеещ се стол е открита покана към злите духове да се настанят в дома ви.

КАКТУС

Лоша новина за любителите на стайните растения. Според фън шуй цветя със заострени листа или бодили са като магнит за негативната енергия. Трънливата повърхност на кактусите или други подобни растения, носят напрежение в дома и взаимоотношенията. Единственото изключение са розите. Красивите цветове и ароматът компенсират наличието на бодили.

Домашни поверия: Как да изплашите нещастието и да привлечете благополучие

Повечето събития, които се случват в живота ни, се предшестват от определени знаци на Вселената. Нашите предци са проследявали всяко по...

НЕОПРАВЕНО ЛЕГЛО

Сигурно си мислите, че това е измислено от придирчиви родители, но според старо суеверие, ако не си оправите леглото след ставане, ще страдате от безсънна нощ. Ако нещо ви прекъсне, докато си оправяте сутрин леглото, резултатът ще е същият: безсънна нощ. Така че, отделете време и спокойствие на този ежедневен ритуал.

ОТВОРЕН ЧАДЪР

Може би едно от най-разпространите суеверия във всички култури е да не държите отворен чадър на закрито. Това суеверие датира още от древен Египет, когато се е смятало, че висшите сили закрилят дома. Всяка вещ, която внесеш в дома с цел да те предпазва от лошото време, се счита за неуважение към висшите сили, все едно не изпълняват мисията си. Отвореният чадър предизвиква яростта им и те ще ти изпратят негативна енергия, защото не им се доверяваш, че могат да те закрилят.

МЪРТВИ ИЛИ СУХИ РАСТЕНИЯ

Защо парите не трябва да се броят, заемат и дават назаем вечер

Паричните знаци не губят своята актуалност в съвременния свят, тъй като финансовият сектор е важен аспект в живота на всеки човек. Наро...

Не оставяйте мъртви или изсъхнали растения в дома си. Според поверието мъртвите неща носят мъртва енергия. Чисто естетически, сухите и потъмнели листа не изглеждат атрактивно и гостоприемно. Грижете се за растенията в дома си, те са проводници на позитивна енергия, на която не трябва да спирате пътя.

ПРЕПАРИРАНИ ЖИВОТНИ

Ако мъртвите растения носят негативна енергия в дома ви, представете си какво носят мъртвите животни. Наистина ли искате тези безжизнени глави на елени да посрещат гостите ви? Дори и не толкова суеверните домакини трябва внимателно да обмислят идеята да поставят препарирани животни в дома си. Отбягвайте всякакви произведения на изкуството, посветени на смърт, разрушения или битки.

СТАР КАЛЕНДАР

Ако държите стар календар в дома си, връщате късмета си обратно. Това носи нещастия, връща ви назад. Винаги следете календара и навреме обръщайте новите страници.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com