Мъжете са на изчезване, все повече се изнежват

20658
Мъжете са на изчезване, все повече се изнежват
Мъжете вече масово посещават салоните за красота и си стоят вкъщи да гледат децата

Психолози и социолози отбелязват, че съвременните мъже все повече заприличват на жени, което има своите плюсове и минуси, показва ново проучване, предаде БГНЕС.

Експерти откроиха някои от най-характерните черти на съвременния мачо, взети назаем от противоположния пол. На първо място работохолизмът. Все повече мъже стават кариеристи, които не се интересуват от любовта и семейството. Мъжете не искат да бъдат подвеждани от чувствата и за да избегнат това, стоят далеч от жените. Статистиката показва, че 15% от връзките се разпадат заради работата.

Двата пола си разменят местата и по отношение на децата. Мъжете все по-често си стоят вкъщи и отглеждат потомството, докато жените ходят на работа. Картинката се променя и днес съпругите въртят бизнеса, докато мъжете домакинстват. За щастие учените отбелязват, че благодарение на модерните технологии, всяка двойка може да има деца на по-късен етап от живота си. Проучване на мнението на силния пол показва, че повече мъже са готови да станат бащи след 35-та година. В това отношение двата пола са на едно и също мнение.

Освен това господата са започнали по-често да посещават салоните за красота, харчат много повече пари за нови дрехи и козметика.

Но всичко това е в реда на нещата, донякъде. За съжаление специалистите откриват, че днешните мъже също преминават през т.нар. "критични дни". Те все по-често се изнервят за щяло и нещяло, оплакват се от психическото си състояние и се нуждаят от подкрепа, което преди време не им е било присъщо.

Нещо любопитно е също така, че сексът за мъжете вече е на по-заден план. Все повече мъжете отказват да правят секс с половинката. Това за съжаление е свързано със стреса, нездравословния начин на живот, лошите навици и липсата на сън.

Лошите навици на мъжете са генетично заложени

Стресът и пушенето могат да се предадат от баща на син, което може да изложи потомството на сериозен риск от сърдечни проблеми, диабе...

 

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com