Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тази естествена съставка е много по-ефективна от която и да е добавка

17 юни 2024, 13:22 часа

Желатиновата субстанция - продукт на пчелите - се използва от векове в алтернативната медицина като възстановяващо и енергизиращо средство и проучванията потвърждават, че тази наситена с хранителни вещества естествена суперхрана притежава антиоксидантни, противовъзпалителни и анти-стареещи свойства.

Пчелно млечице - какви са ползите от него и как се приема

Какво е пчелно млечице и за какво се използва

Пчелното млечице е секрет, отделян от слюнчените жлези на пчелите работнички за поддържане на пчелната майка и ларвите при излюпване. Изключително богато на хранителни вещества, пчелното млечице се състои от 65 процента вода, както и протеини и липиди и е богато на бързо усвоими захари. Той също така съдържа разнообразие от аминокиселини, витамини като A, E, C и D и изобилие от минерали, включително желязо и калций – всичко това е една мощна здравословна храна. Считано за енергиен бустер, пчелното млечице може да бъде от полза за тези, които страдат от стрес или часово забавяне, или се възстановяват от заболяване.

Натурален пчелен продукт, който подмладява и помага при Алцхаймер

Свойствата на пчелното млечице

Твърди се, че подпомага концентрацията и паметта

Естествен антибиотик

Укрепва имунната система

Може да помогне за регулиране на нивата на холестерола и кръвната захар

Може да предпазва от стареене

Някои изследвания показват, че пчелното млечице може да помогне на симптомите на менопаузата

Как да приемате пчелно млечице

Можете да го приемате под формата на гел, течни капсули или лиофилизирани таблетки. По-лесен начин е сутрин да намажете тоста си с мед, съдържащ пчелно млечице. Опитайте да комбинирате с други здравословни съставки, като прополис, ехинацея или витамин С за засилване на имунната система или женшен за борба с умората.

Петя Недева
Петя Недева Отговорен редактор
Новините днес