Фамилията на Цар Киро дължи 1,6 млн. данъци

3592
Фамилията на Цар Киро дължи 1,6 млн. данъци
Защитниците на Кирил Рашков са поискали от НАП да бъде удължен срокът за запознаване с материалите

Данъчните са връчили на фамилията на Цар Киро 11 ревизионни доклада за 1,6 млн. лева неплатени налози. Адвокатът на Кирил Рашков Васил Марков потвърди информацията. Той уточни, че все още няма издадени ревизионни актове, а става въпрос само за доклади, предаде Стандарт Нюз.

Защитниците на Кирил Рашков са поискали от НАП да бъде удължен срокът за запознаване с материалите и са получили крайна дата 15 юни, съобщава още Дарик. "Документацията е много обемна. Един доклад е минимум 300 страници", коментира адвокат Марков. По думите му ревизия е направена на всички физически лица от фамилия Рашкови, в това число и на 17-18-годишни нейни членове.

След като прочетат докладите, адвокатите на Цар Киро ще ги обжалват. Следващата стъпка на данъчните ще е ревизионен акт, който също може да се оспорва пред няколко институции - НАП, Административен съд-Пловдив, Върховен административен съд. Процедурата вероятно ще отнеме между година и половина-две.

При започването на ревизията данъчните наложиха обезпечителни мерки върху шест коли на семейството - два джипа, лимузина "Мерцедес", миниван "Форд Галакси", "Опел" и "Фолксваген".

Говорителят на НАП Росен Бъчваров отказа всякакъв коментар по темата за ревизията на Цар Киро и фамилията му. Мълчание запазиха и от Окръжната прокуратура в Пловдив.

 

Порицание за средния пръст на Цар Киро

Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро, ще бъде обществено порицан. Това реши Асеновградският районен съд, който разгледа тази сутри...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com