Не се оглеждайте - вредно е!

6284
Не се оглеждайте - вредно е!

От оглеждането има повече психологическа вреда, отколкото полза, установиха британски учени, цитирани от в. "Дейли мейл".

Само 10 минути срещу огледалото увеличават безпокойството и хората се депресират, дори и общо да са доволни от вида си. Резултатите са изненадващи, защото учените са очаквали подобен ефект да има само продължителното оглеждане.

Според предишни изследвания британките се оглеждат около 38 пъти на ден, а мъжете - по 18 пъти. Известно е, че жените са много по-критични към вида си и много по-рядко са доволни от образа си.

В изследването учени от института по психиатрия в Лондон са работели с доброволци с разстройство, при което човек се безпокои прекалено за определена част от тялото си, дори и да е напълно нормална. Тревожност обаче получили и съвсем здравите хора от контролната група.

Други изследвания в областта на хранителните разстройства показват, че здрави хора, които рядко се поглеждат в огледалото, обикновено се съсредоточават върху части от тялото си, които харесват, докато тези, които са болни, се интересуват само от неща, които не харесват.

При продължително оглеждане обаче дори здравите се фокусират върху несъвършенствата си. БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Знаете ли с какво се хранят охлювите?
Знаете ли с какво се хранят охлювите?

Охлювите напоследък се превърнаха в доста популярни домашни любимци. Те са интересни за отглеждане и непретенциозни към изхранването си. Сред...