Румънци взимали субсидии от ЕС за кравите си във Farmville

89504
Румънци взимали субсидии от ЕС за кравите си във Farmville

Стане ли дума за пари, изобретателността на хората няма граници. В това се убедиха в северната ни съседка. Оказва се, че в продължение на три години румънски фермери получавали европейски субсидии от 150 долара за всички 1,860 крави, които отглеждали. Особеното в случая обаче е, че не ставало дума за истински крави, а за виртуални, които въпросните румънци „гледали” в популярната игра Farmville във Facebook, съобщава КРОСС.

За съжаление на румънските власти обаче парите, които държавата отпускала, са били напълно реални.

Днес е денят на коледния пуловер

Забравете за страховете и суеверията, свързани с петък 13-ти. Във Великобритания днес се отбелязват един забавен празник - Денят на кол...

Когато субсидиите били спрени, фермерите завели дело срещу правителството, защото според тях никой не ги е уведомил, че кравите е трябвало да бъдат истински, съобщи Digital Journal.

Парите, които получавали фалшивите фермери, са от Европейския съюз, като се предполага, че те са били отпуснати за развитие на селските райони в страната.

Румъния има активна програма, предназначена за подпомагане на малките и средни фермери, отпускайки им средства, с които да те развият бизнеса си, подпомагайки и цялостното селско стопанство на страната.

Преди време в Полша имаше подобен куриозен случай. Оказва се, че фермери са взимали субсидии за производство на орехи, които всъщност били обикновени храсти. Тъй като специалистите от ЕС правили проверката на стопанствата от хеликоптери, злоупотребата не се установила веднага, а чак след време, когато била направена „земна” инспекция.

FarmVille - златната кокошка на Zynga

FarmVille продължава да бъде най-хитовата и най-печелившата игра за създателите си Zynga. Доказателството за това беше посочено в пос...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com