Умните жени пият повече

66324
Умните жени пият повече

Жените висшистки, които употребяват алкохол всеки ден са двойно повече, отколкото прекаляващите с чашката необразовани представителки на нежния пол, разкрива изследване на London School of Economics.

Макар че същата тенденция се наблюдава и при мъжете, тя далеч не е толкова ясно очертана.

Българките били лесни жени, както всички африканки и източноевропейки

Най-лесно може да се свалят жени в Централна и Източна Африка, а най-трудно и почти невъзможно е това да стане в ислямския свят. Това ...

В проучването, обхващащо хиляди мъже и жени, родени в една и съща седмица на 1970 г., висшистките признават, че посягат към алкохола почти всеки ден и този навик понякога им създава проблеми.

Още по-изненадващо е, че бъдещата консумация на спиртни напитки при нежния пол може да бъде предвидена от времето, когато са били на пет. Тези, които в училище са получавали петици и шестици, са с 2.1 пъти по-застрашени да прекаляват с пиенето, когато пораснат.

Авторите на доклада дават няколко възможно обяснения за тази странна тенденция.

Първо, жените с висше образование обикновено раждат по-късно, така че отговорностите на родителството не успяват да изкоренят от рано вредните им наклонности. Освен това, те имат по-активен социален живот, и то в доминирана от мъже среда, така че по-лесно се повлияват от тяхната склонност да се съберат на по чашка.

Отделно, момичетата, които решават да завършат университет, обикновено произлизат от семейства на висшисти – с други думи, като деца са свикнали да наблюдават как родителите им си пийват всеки ден.

10 типа жени, от които мъжете бягат

1. ПРЕКАЛЕНО САМОУВЕРЕНА Тази жена веднага ви дава да разберете, че се е спуснала от небесата на земята не по собствена воля, а за да ...

Като цяло, вероятността жените с диплома да посръбват всеки ден е със 71% по-висока в сравнение с необразованите им посестрими, а при по-високите академични степени този процент нараства до 86 на сто. В същото време, опасността пиенето да им създава проблеми, се увеличава 1.7 пъти.

Хвърляйки поглед към миналото, когато пораснат, отличничките в училище посягат ежедневно към чашката 2.1 пъти по-често, отколкото тези, завършили с по-слаб успех, докато при мъжете разликата е едва 49%.

Редактор: М. Дачева

 

 

2-те зодии, които мъжете не могат да забравят

Хората идват в живота ни, постояват - някои за мъничко, други за повече, а накрая винаги си тръгват... до деня, в който не откриеш този...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com